Skrivnostno

Zakaj Dragojević ni nastopal v Srbiji? Bal naj bi se za življenja svojih sinov

R.T.
30. 7. 2018, 14.05
Posodobljeno: 30. 7. 2018, 14.15
Deli članek:

Oliver Dragojević zadnjih 30 let ni nastopal v Srbiji, čeprav je tam imel številne oboževalce. Zdaj Srbe še toliko bolj zanima, zakaj je temu bilo tako.

M24/Radio Aktual
Rodil se je v Splitu 7. decembra 1947.

Srbski pevec Oliver Mandić je pred tremi leti o tem spregovoril v oddaji Mojih 50, piše srbski Alo. "Oliver je izvrsten pevec. Žalostno je, da ne more priti v Beograd. Ponudil sem mu 200.000 evrov, da bi naredila koncert s filharmonijo z naslovom 'Dva Oliverja'. Situacija pri njih je zelo specifična. Rekel je, da bi se po vrnitvi v Split bal za življenja svojih sinov, če bi nastopil v Beogradu," naj bi takrat dejal Mandić.

Ni si premislil

Po vojni je izjavil, da ga ne bo več v Srbijo.

Ko ga je srbska novinarka Tanja Peternek Aleksić pred leti v Splitu pobarala, kdaj bo Beograd vključil v katero od svojih turnej, ji je odgovoril: "Ne bom, ne bom. To smo zaključili. Velikokrat so me klicali in vsakič sem rekel ne. Sem mislil, da je ta tema zaključena ..." Dodal je še, da ni možnosti, da bi si premislil. Je pa pojasnil, da so Srbi dobrodošli na njegovem koncertu v Splitu, o katerem je takrat tekla beseda, če jim le ni predaleč. "Želim jim zdravja, sreče," je dejal. Za konec pa je še odgovoril na vprašanje, česa se spominja iz Beograda. "Tam so bili dobri ljudje," je odgovoril Oliver Dragojević, ki se je v nedeljo v 71. letu starosti za vedno poslovil.