Demofest

Novomeški rockerji obnoreli Banja Luko

R.T.
30. 7. 2018, 15.25
Posodobljeno: 31. 7. 2018, 08.46
Deli članek:

Captain Morgan's Revenge, glasni rockerji iz Novega mesta, ki so pred kratkim izdali prvenec Queen of the Night, so predstavitveno turnejo razširili tudi na Balkan.

Osebni arhiv
Frontman skupine Rok Žurga.

Osebni arhiv

Morgani, kot jih kličejo oboževalci, so 19.julija nastopili na velikem odru festivala Demofest v Banja Luki. Za nastop v tekmovalnem delu programa tega priznanega glasbenega srečanja se je letos prijavilo 458 obetajočih glasbenih imen, a komisija je izbrala le 25 bendov. Slovenski Captain Morgan's Revenge so brez omahovanja organizatorjev prišli do nastopa na otvoritveni večer festivala. Strokovna komisija, ki je pozorno spremljala njihov nastop, uigranost, stil igranja, stik z občinstvom in kreativni pristop ustvarjanju glasbe, jih je brez pomisleka soglasno napotila v festivalski finale.

Obiskovalci njihovih nastopov vedo, da so ti polni energije. Frontman skupine Rok Žurga, ki ga pri nas poznamo kot karizmatičnega radijskega voditelja na Radiu Krka pa je takole povzel vtise s prve izkušnje na tujem odru: »Konkurenca je bila velika in veseli smo, da smo poleg občinstva prepričali tudi žirijo!«. A najbolj jih je očaralo občinstvo: »Ne morem verjeti, kako toplo so nas ljudje sprejeli. Že po prvem nastopu so vsi vedeli za nas, nas ustavljali na ulicah in nam čestitali. Odziv publike pa... Oh!... V Sloveniji pride na koncert neznane skupine 20-30 ljudi, tam pa je pred odrom stalo 2000 obiskovalcev, ki so aktivno spremljali skupine in sodelovali. Res, lepšega nastopa še nismo imeli!« 

Osebni arhiv

Novomeščani so občinstvo prepričali do te mere, da se je že v času njihovega nastopa na družbenih omrežjih pojavil cel val pohval, po koncertu pa jih je nekdo celo presenetil s sporočilcem »Najboljši ste!« na listku papirja, ki ga je zataknil kar za vetrobransko steklo njihovega kombija.

Morgani so poleg zmage pri občinstvu domov odšli tudi s praktično nagrado: snemanje na inštitutu SAE v Beogradu. »Rokenrol ne pozna počitka!« se rad pošali Žurga, ki je medtem z ekipo že izpeljal koncert v Cerknem, »v Banja Luko pa se nedvomno spet kmalu vrnemo!«