ODZIVI PO SMRTI

Severina: Težko je in ne želim verjeti

K.M.
29. 7. 2018, 12.54
Posodobljeno: 29. 7. 2018, 13.09
Deli članek:

Na smrt glasbenega kolega so se odzvali številni pevci in pevke iz nekdanje Jugoslavije ter tudi številni drugi obrazi.

Mediaspeed
Oliver Dragojević

"To je tako težko. Nima smisla, to je pretežko. Na njegovih pesmih sem se učila svojih prvih besed. To je tako težko in ne želim verjeti. On je oče vse Dalmatincev. Njegove pesmi so šle v vse nas skozi materino mleko. On je v mojem DNK zapisu, v tvojem in v vseh nas. Hvala ti. Rada te imam. Jokam. Oprosti mi 'pape'," je strto na družbenem omrežju zapisala Severina.  

"Odšel je največji. Legenda, kakršne nikoli več ne bo. Odšel si prijatelje moj, ampak kakor, da nisi, saj je tvoj glas v naših srcih, poslušali ga bodo moji otroki, vnuki in njihovi otroci. Počivaj v miru," je odziv Stjepana Hauserja, 2Cellos.

Same lepe besede o preminulem Dragojeviću ima tudi Jan Plestenjak, ki je zapisal: "Odšel je največji pevec, interpret ..in prijatelj. Spoznala sva se pred dvajsetimi leti ... in od takrat naprej me je vedno klical 'mali'. Vsak trenutek v njegovi družbi je bil zabaven, nor in dragocen. Živele bodo pesmi in z njimi spomini ... za vedno bos z nami Oliver ... in ostajaš inspiracija."

Zabavno zgodbo je delil Vlado Kreslin: "Nekoč smo nastopili na instem koncertu. Sedela sva za odrom in medtem, ko nama je natakal viski, mi je dejal: 'Moj Kreslin, ni težko nam, težko je našim ženam'."