Jose

Psička Liza mu je pojedla celo majico

Teja Pelko
28. 7. 2018, 19.01
Deli članek:

Glasbenik, igralec in pravnik je velik pasjeljubec. Pravi, da je življenje s psi preprosto lepše in bogatejše.

Osebni arhiv
Liza je takšno ime dobila, ker rada liže vse mogoče.

Če ne bi imel prostorskih, časovnih in denarnih omejitev, bi vsekakor imel še enega, dva ali več psov, tako pa se mora »zadovoljiti« zgolj z enim.

»Lizo je moja punca vzela iz zavetišča Gmajnice. Bila je potepuh, najdena je bila na nekem dvorišču v Murglah. Čeprav je v njej ostalo nekaj potepuške svojeglavosti, je zelo ubogljiva. Predvsem pa je popolnoma nekonflikten pes in se vedno umakne stran od prepira, če se le da,« je Lizo pohvalil Jose.

OSTAL BREZ ZEMLJE

Na začetku, ko še ni bila popolnoma socializirana, pa se je dogajalo marsikaj. »Enkrat me je presenetila s tem, da je pojedla ves svet. Imel sem namreč majico, na kateri je bila narisana Zemlja. Pri večerji sem jo popackal z oljem, in ko sem se zjutraj zbudil, je izginila cela sprednja stran majice in z njo cela Zemlja. Liza ni mogla polizati olja in je pač pojedla kar majico z oljem vred,« se spominja Jose.

Liza je stara že enajst let, ljubeče lastnike pa je dobila pred dobrimi šestimi leti.

JE VELIKA CRKLJIVKA

Zdaj pa je zelo nezahtevna psička. »Enkrat na dan jo peljem na daljši sprehod v gozd, kar seveda zelo koristi tudi meni. Na srečo je narava mojega dela taka, da si to lahko privoščiva res skoraj vsak dan. Sicer pa se zelo rada crklja in to gotovo vzame toliko časa kot sprehod,« nam je zaupal Jose.

Liza je zvezdnikov prvi pes. V njegovem otroštvu pa so imeli doma hrčke in paličnjake. »Doma smo imeli dva hrčka, hotel ju je moj mlajši brat, spomnim se tudi, da je moj starejši brat, navdušen biolog, nekaj časa gojil paličnjake. Nič od tega me ni zares navdušilo. Hrčki so uhajali in grizli pohištvo, s paličnjaki pa tudi nisem vedel, kaj početi,« razkriva Jose. Z Lizo pa je povsem drugače.