Laž

Načrt ob smrti princa Philipa spremenjen

Sonči Nered-Čebašek
27. 7. 2018, 07.00
Deli članek:

K večnemu počitku naj bi, za zdaj sicer zdrav princ, legel v enem od najljubših kotičkov svoje žene.

Reuters
Kraljica bo morala biti stanu primerna pokopana v Westminstrski katedrali, princ si je kraj za večni počitek lahko izbral sam.

Pred nekaj dnevi je v Veliki Britaniji v medije pricurljala novica, da je umrl kraljičin soprog, 97-letni princ Philip.

Informacija je bila lažna, kraljico je povsem razbesnela in jo je tudi javno označila kot izredno sramotno.

DRUŽINSKI RAZLOGI

So pa govorice o Philipovi smrti razkrile, da je načrt ob primeru njegove resnične smrti malce drugačen, kot je bil prvotno.

Osnovni deli protokola, kot so, kdaj in kje bo dvor novico dal v javnost in podobno, so identični kot v primeru smrti kraljice. Tudi glede poteka pogreba ni prišlo do sprememb, še vedno je načrtovan v ožjem krogu, kar pomeni, da se ga bodo udeležili le družinski člani, bližnji prijatelji in voditelji držav Skupnosti narodov.

Kar je v načrtu novo, je kraj, kjer bo princ pokopan in ki je določen izrecno na njegovo željo oziroma zahtevo. Za večni počitek si je namesto kraljeve grobnice namreč izbral vrtove Frogmore ob gradu Windsor, ki imajo zanj čisto poseben pomen. Kot je menda dejal svojim bližnjim, se je na njih največ preigral s svojimi štirimi otroki in užival najlepše trenutke miru v naravi s svojo soprogo, ki v Frogmoru vsak dan, ko je na Windsorju, sprehaja svoje psičke in je ob tem še posebej igriva.

Frogmore je sicer posestvo, ki je del tako imenovanega Domačega parka ob Windsorju. V nasprotju z večino Domačega parka, ki je zasebnega značaja, pa so Frogmorska hiša in vrtovi odprti tudi za širšo javnost in med najbolj obiskanimi angleškimi znamenitostmi.