Presenečenje

Razkrito, kje princ z družino dopustuje

Sonči Nered-Čebešek
25. 7. 2018, 20.20
Deli članek:

Sanjsko potovanje princa Williama, ki je prvič odšel na dopust tudi z najmlajšim otrokom, komaj nekaj mesecev starim princem Louisom, se je začelo. A destinacija, ki so si jo izbrali, ni bila pričakovana.

Profimedia
Kraljeva družinica se je prvič na dopust odpravila kot petčlanska.

Sanjski karibski otok Mustique, kamor so sta vojvoda in vojvodinja Cambriška odpotovala s princema Georgeem in Louisom ter princeso Charlotte, je sicer pogosta počitniška izbira aristokratov in bogatašev z vsega sveta.

Navsezadnje je Mustique najprestižnejši zasebni otok na svetu, kjer so cene sicer vrtoglave, a temu primerni so ambient, ponudba in postrežba.

Prav na Mustiqueu pa naj bi imeli pomembneži z vsega sveta tudi največ zasebnosti in v resnici s tega malega koščka sveta še nikoli v medije niso pricurljale nobene na skrivaj posnete fotografije.

NEPRILJUBLJLENA GOSTA

Prav zaradi varovanja zasebnosti pa sta imela princ William in Kate pred šestimi leti, ko sta bila tam še brez otrok, kar nekaj težav. Ker zaradi svojega statusa veljata za gosta z najvišjo stopnjo varovanja, je varnostna služba seveda dobila posebna navodila, med katerimi je bilo tudi navodilo, da morajo drugim gostom, ki so bili tisti čas na otoku, delno omejiti gibanje.

Najbolj bogati ljudje na svetu so bili tako prisiljeni na drug konec otoka oditi z avtomobili s pokritimi strehami, čeprav se sicer po otoku prevažajo s kabrioleti, niso se smeli voziti niti z najetimi vozički za golf, da ne bi iz njih fotografirali vile, v kateri je prebival kraljevi parček. Menda so varnostniki goste otoka preverjali celo med sprehodom po plažah.

Nezadovoljni bogataši so celo vložili skupinsko pritožbo, ki pa je naletela na gluha ušesa.

Princ William je bil nad razumevanjem preostalih gostov ogorčen, enako mnenje pa je z njim delila soproga.

Začudenje, da sta se spet odpravila na isti kraj, kjer sta veljala za nadležna gosta, zato seveda prav nič ne preseneča.