Predoziranje

Pevko Demi Lovato droga pahnila na rob smrti

K.M.
25. 7. 2018, 07.50
Posodobljeno: 25. 7. 2018, 08.57
Deli članek:

Ameriška pevka in igralka je vzela prekomerni odmerek heroina, nezavestno pa so jo prepeljali v bolnišnico. Njeni predstavniki so novico potrdili in v izjavi povedali, da je zvezdnica že pri zavesti.

Profimedia
Demi Lovato

Včeraj pozno zvečer so ameriški mediji šokirali z novico, da naj bi ena izmed njihovih pevk, ki je zelo priljubljena tudi med najstniki in na katero številni gledajo kot na vzornico, zaradi prekomerno zaužite količine heroina pristala v bolnici. Gre za pevko in nekoč tudi igralko Demi Lovato, ki je zaslovela kot Disneyjeva zvezda. 

Ameriški mediji poročajo, da naj bi tokrat vzela prekomerni odmerek heroina. Portal TMZ, ki je znan po točnosti informacij, je zapisal, da naj bi do predoziranja prišlo v njenem domu v hollywoodskih gričih (Hollywood Hills), kjer naj bi jo takoj začeli zdraviti z urgentnim zdravilom Nalokson, ki ga uporabljajo pri različnih narkotičnih predoziranjih, nato pa so jo odpeljali v bližnjo bolnišnico. Ob prihodu reševalne ekipe naj bi bila nezavestna. Po najnovejših informacijah je Demi sicer pri zavesti in že okreva v bolnišnici, a ne želi sodelovati z zdravstvenim osebjem. Njeni predstavniki so sicer v uradni izjavi povedali, da so številne informacije netočne in da ob dani situaciji prosijo za zasebnost, saj sta zdravje in okrevanje pevke trenutno na prvem mestu. 

Demi je v preteklosti že večkrat odkrito spregovorila o svojih bojih z alkoholom, kokainom in prekomernim uživanjem tablet. Vseeno pa naj bi bila v vmesnem obdobju vsaj 6 let popolnoma čista. Težave so se zopet pričele pojavljati letos, le-te pa je priznala v pesmi Sober. 

Pevka se je pred leti že borila z depresijo, bulimijo in odvisnostjo. Sama je priznala, da se je odločila za 'lastno zdravljene' proti depresiji z alkoholom in kokainom, kar jo je vodilo v odvisnost od prepovedanih substanc. Leti 2010 in 2011 se je že zdravila, a je zasvojenost opustila šele nekaj časa po prihodu iz klinike. V dokumentarcu, ki ga je izdala leta 2017, je recimo priznala, da je bila pri snemanju izjave o svoji treznosti za dokumentarni prispevek Demi Lovato: Stay Strong popolnoma zadeta s kokainom in da se niti ne spomni, kaj je govorila.

Profimedia

Potem, ko so v javnost prišle prve informacije, so se na njih že odzvali številni zvezdniki in pevkini prijatelji. "Rada te imam Demi,"je zapisala Ariana Grande, podoben zapis pa je objavila tudi Meghan Trainor. Voditeljica Ellen DeGeneresje zapisala:"Trga se mi srce, ker gre čez vse to. Je svetloba na tem svetu in pošiljam svojo ljubezen njej in njeni družini."Pevec Shawn Mendes je zapisal, da bi za pevko morali moliti vsi, tudi tisti, ki niso njeni oboževalci."Naredila je napako. Odvisnost ni šala,"je še dodal.