Brez partnerjevega vpliva

FOTO: To so najuspešnejše žene nogometašev

R.T.
27. 6. 2018, 11.45
Posodobljeno: 27. 6. 2018, 14.16
Deli članek:

Zanje stereotipi, češ, da živijo na račun denarja in slave svojih partnerjev, ne veljajo.

Profimedia
Shakira in Pique

Včasih je slišati pritožbe partnerk ali soprog vrhunskih športnikov, češ, kako naporno je njihovo življenje, ki je podrejeno urnikom treningov, tekem in selitev med različnimi klubi, kjer si partnerji služijo kruh. Sicer res velja stereotip, da se spremljevalke športnikov ne ukvarjajo s svojim poslom - sploh ne več po poroki -, ampak s skrbjo za družino, da ne služijo svojega denarja in skozi življenje plujejo na valovih slave njihovih športu posvečenih partnerjev. Med ženskami nogometašev ne manjka manekenk, ki so po poroki poklic obesile na klin in se posvetile družinskemu življenju. No, za vse spremljevalke nogometašev pa opisani stereotip še zdaleč ne velja. Veliko žena slavnih nogometašev je uspešnih v karierah, ki so si jih zgradile same, brez denarja ali vpliva partnerja. 

Vsi nogometaši se namreč ne zapletejo s sedanjimi ali nekdanjimi manekenkami. Nekateri najbolj slavnih nogometašev živijo z ženskami, ki so samostojne in uspešne na svoji poklicni poti. Med njimi se največkrat zagotovo govori o Victorii Beckham, ki zahvaljujoč uspehu ženske skupine Spice Girls ni potrebovala Davidovega denarja na začetku njunega razmerja. Najverjetneje je bila ona tista, ki mu je lahko posodila zajeten kupček angleških funtov ... Po koncu glasbene kariere se je Victoria preselila v modni svet in redno sodeluje na prestižnih modnih prireditvah.   

Profimedia
David in Victoria.

Z velikim navdušenjem pa vsaj na družbenih omrežjih nastope svoje izbranke Shakire spremlja Gerard Piqué. Čeprav nogometaš služi "dober denar" v španski Barceloni, pa ne dosega zaslužkov svoje kolumbijske pevke. 

Bastian Schweinsteiger je sicer vrhunec nogometne kariere že dosegel, enako pa velja tudi za njegova izbranko Ano Ivanović, ki je nekdanja zmagovalka teniškega turnirja French Open in nekdanja številka 1 v tenisu. 

Profimedia
Bastian in Ana.

Spremljevalka neukrotljivega Zlatana Ibrahimovića je 11 let starejša Švedinja Helena Seger. Že leta je poslovno aktivna na področju marketinga in zastopništva različnih blagovnih znamk in ima menda odličen nos za investicije. 

Profimedia
Helena Seger, spremljevalka Zlatana Ibrahimovića