Koncert

Dva nagrajenca na koncert ameriške dive Angie Stone

R.T.
27. 6. 2018, 11.46
Posodobljeno: 29. 6. 2018, 18.02
Deli članek:

Z glasbo je povezana že od majhnih nog, julija pa se bo predstavila obiskovalcem na koncertu v Ljubljani.

Revija Vklop
Angie Stone

Julij bo brez dvoma zelo vroč mesec, vremensko in glasbeno. Že v začetku meseca, 3. julija, bo pod poletnim nebom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani nastopila ameriška R&B/soul diva Angie Stone.

Angie je z glasbo povezana že od majhnih nog

S tremi nominacijami za grammyja in z več kot petimi milijoni prodanih albumov, ki so vsi po vrsti zasedli najvišja mesta svetovnih glasbenih lestvic ter enim, ki se je povzpel na sam vrh Billboardove lestvice Top 10 R&B albumov, je Angie Stone nedvomno ena od najpomembnejših R&B in soul izvajalk na svetu. Stonova v Ljubljano prihaja na povabilo Musicology Barcaffè Sessions. V tridesetih letih svoje kariere je sodelovala z zvenečimi imeni svetovne glasbene scene, med njimi najdemo imena kot so Guru, Snoop Doggy Dog, Moby, Ray Charles, Lenny Kravitz, D'Angelo, Joss Stone, Erykah Badu, Alicia Keys, Stevie Wonder, če izpostavimo le nekatere.

Angie Stone je z glasbo povezana že od majhnih nog, z glasbo se je namreč začela ukvarjati na očetovo pobudo, ki je pel v gospel kvartetu in jo je še kot deklico pogosto vodil na koncerte izvajalcev duhovne cerkvene glasbe. Njeno glasbeno popotovanje se je nadaljevalo z odkrivanjem glasbenih imen kot so Aretha Franklin, Ann Peebles, Marvin Gaye, Curtis Mayfield ter ostalih glasbenikov, ki so konec šestdesetih in začetek sedemdesetih prejšnjega stoletja pomembno zaznamovali R&B sceno v ZDA in po svetu, kot srednješolka pa je zasnovala ženski rap trio The Sequence. Od rapa pa se nato premaknila v smer melodičnega soula, samostojno kariero pa je zagnala s producentom Clivom Davisom ter z izdajo svojega prvega albuma Black Diamond (1999).

Sledil je album Mahogany Soul (2001), z albumi Stone Love (2004), The Art of Love and War (2007), Unexpected (2009) in Rich Girl (2012) je prav tako dosegla zavidljiva mesta na lestvicah najuspešnejših albumov, na prvega se je zavihtela z albumom The Art of Love and War. V zadnjih treh letih je izdala še dva albuma Dream in Covered in Soul. 

Nagradno vprašanje

Naštejte tri zveneča imena, s katerimi je v svoji glasbeni karieri sodelovala Angie Stone. Odgovore na zastavljeno vprašanje posredujte na elektronski naslov redakcija@svet24.siNagradna igra traja od 27.6.2018 od 12. ure do 29.6. 2018 do 12. ure. Sodelujoči v nagradni igri se strinjajo s pogoji sodelovanja, ki so objavljeni na povezavi

Nagradna igra je končana.