Biblične poplave

VIDEO in FOTO: Grčija sredi turistične sezone ujeta v vremenski kaos

S.R.
27. 6. 2018, 11.55
Posodobljeno: 27. 6. 2018, 12.40
Deli članek:

Nekateri predeli Grčije se na vrhuncu turistične sezone srečujejo s pravo katastrofo.

Zajem zaslonske slike
Hudourniške poplave v kraju Mandra.

Po vremenskih neprilikah, ki so v zadnjem času doletele večji del Balkana, je zdaj hud udarec doživela še Grčija. Na vrhuncu turistične sezone so zaradi hudourniških poplav pod vodo pristale številne ulice in plaže, ponekod celo celotni kraji. Turisti prek družabnih omrežij poročajo o pravi katastrofi.

Na polotoku Halkidika jo je najhuje odnesel manjši polotok Sitonija, kjer je reka prestopila bregove, voda pa je zalila številne hiše in druge objekte. Po navedbah gasilcev je z ulic »odnesla« najmanj eno vozilo, na drugih vozilih pa je nastala velika materialna škoda. V mestu Pirgadikia so morali evakuirati vse goste hotela Assa Maris. Veliko materialno škodo po poplavah preštevajo tudi oblasti v mestu Ormos Panagias, ki se je soočalo z obilnim deževjem. Tudi tam so morali evakuirati goste enega od hotelov.

Huda ura je doletela tudi vasico Kanalija v pokrajini Tesalija, kjer je poplavilo 30 hiš, pod vodo pa so številne ceste. V vasici Kerasia je moralo svoje domove zapustiti sedem družin, z dramatičnimi razmerami pa se srečujejo tudi v Larisi, glavnem mestu te grške pokrajine. O poplavah poročajo drugod po Grčiji, silovite hudourniške poplave naj bi denimo prizadele kraj Mandra v pokrajini Atika.