Rošade

Mario odhaja, kaj pa zdaj?!

Eva Jandl / Novice Svet24
19. 5. 2018, 08.00
Deli članek:

Dosedanjemu uredniku Razvedrilnega programa TV Slovenija Mariu Galuniču se zadnjega dne maja izteče mandat, 1. junija bo na to mesto imenovan Vanja Vardjan.

Šimen Zupančič / M24.si
Mariu Galuniču se 30. maja izteče mandat šefa razvedrilnega programa – se bo vrnil pred kamere ali bo zasedel katero drugo mesto? Na TV Slovenija pravijo, da je za takšna vprašanja še prezgodaj.

»Odgovornemu uredniku UPE Razvedrilni program TV Slovenija Mariu Galuniču poteče štiriletni mandat 30. maja 2018. S 1. junijem je na predlog direktorice TV Slovenija dr. Ljerke Bizilj generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc za odgovornega urednika UPE Razvedrilni program TV Slovenija za mandatno obdobje štirih let imenoval Vanjo Vardjana so nam na vprašanje, kdo bo šef razvedrilnega programa na nacionalki, odgovorili iz Službe za komuniciranje RTV Slovenija. Pojasnili so še, da sta za delovno mesto odgovornega urednika razvedrilnega programa prispeli dve prijavi, vendar je eden kandidaturo umaknil, zaradi zakona o varstvu osebnih podatkov pa imen kandidatov ne smejo posredovati.

Mediaspeed
Vanja Vardjan se je preizkusil že v najrazličnejših funkcijah na TV Slovenija, 1. junija pa bo znova zasedel mesto odgovornega urednika Razvedrilnega programa TV Slovenija.

Razkrita urednikova plača

Vanja Vardjan je sicer uredništvo razvedrilnega programa že vodil. Prvi mandat je nastopil leta 2004, ko je nasledil Mišo Molk. Nato je bil na različnih funkcijah: vodil je multimedijski center, bil dopisnik iz Hrvaške in nazadnje vršilec dolžnosti urednika informativnega programa, dokler ni bila na ta položaj imenovana Manica Janežič Ambrožič. Za komentar smo želeli vprašati tudi dosedanjega odgovornega urednika Maria Galuniča, vendar izjav ne želi dajati, poleg tega je bil v Lizboni na tekmovanju Evrovizije. Je pa pred kratkim v javnost pricurljala informacija, kakšno plačo bo prejel odgovorni urednik razvedrilnega programa; plačni razred delovnega mesta je 50., kar znaša 3009,28 evra bruto.

Žiga Culiberg
Miša Molk je razvedrilni program vodila kar osem let: od leta 1996 do 2004, ko jo je nasledil prav Vanja Vardjan.