Novosti

Vsak dan kakšen nov predporočni preobrat

S.N.Č./Novice Svet24
9. 5. 2018, 07.10
Deli članek:

19. maj, ko bosta najslavnejša zaročenca na svetu dahnila usodni da, se bliža z vrtoglavo hitrostjo. In v zvezi z njim se vsak dan pojavljajo nove in nove podrobnosti, nekatere prav šokantne.

Profimedia
Ne mine dan, da se slavna zaročenca in njune priprave na poroko ne bi pojavili v medijih.

Zadnja novica, povezana s poroko, pa ni le šokirala, temveč večino Britancev prav razburila.

Princ Harry in Meghan Markle sta namreč razkrila, na katero skladbo bosta prvič zaplesala kot mož in žena.

SOLO PLES

Njuna izbira skladbe je v resnici nenavadna, glede na to, da gre za klasično britansko aristokratsko poroko. Iz zvočnika se bo na čast mladoporočencev ob njunem solo plesu namreč razlegel glas pokojne črnske pevke Whitney Houston in skladba I wanna dance with somebody iz leta 1987.

Šok je toliko večji, ker je bilo z veliko gotovostjo napovedovano, da bo prvo skladbo zakoncema odpel Elton John. Ta je namreč zaradi kraljevske poroke odpovedal dva koncerta v Los Angelesu, poleg tega je bil zelo dober prijatelj prinčeve mame princese Diane, redne stike pa ima tudi z obema njenima sinovoma.

Uvodno glasbeno točko je imel Elton tudi na poroki princa Williama in Kate Middleton leta 2011, tokrat pa bo menda nastopil le kot glasbeni gost z dvema skladbama, ki ju bo odpel v živo in se spremljal na klavirju.

POT DO OLTARJA

Kraljeva družina je prav te dni tudi utišala govorice, ki jih je v javnost zasejalo pismo brata Meghan Markle.

V pismu, ki ga je Thomas naslovil na princa Harryja osebno, je namreč zatrjeval, da sestra na poroko ne bo povabila družine in da se vede, kot da očeta ne pozna. Dvor se je odzval z izjavo za javnost in zagotovil, da bo Meghan pred oltar popeljal njen oče.

»Oba nevestina starša bosta imela pomembno vlogo na poroki,« so zapisali. Mati Doria Ragland se bo z Marklovo v avtomobilu pripeljala do Windsorskega gradu, oče Thomas Markle pa jo bo pospremil do oltarja. Kraljeva družina je ob tem sporočila, da se že zelo veselijo, da bodo lahko starša gospodične Markle pozdravili v Windsorju.

OBLEKA

Bolj kot o vsem drugem pa se je v zvezi s poroko ugibalo o nevestini obleki. V igri je bilo več najslavnejših svetovnih modnih oblikovalcev, ki so se potegovali za čast in slavo, da bi za veliki dan oblekli lepo igralko.

V najožjem zboru je bila britanska modna oblikovalka Victoria Beckham, ki je sama priznala, da je za to, da bi dobila naročilo za poročno obleko, pripravljena narediti vse – a njeni načrti se niso izšli. Potrjeno je namreč, da se bosta pod kreacijo podpisala modna oblikovalca Ralph & Russo. Modni duo bo bodoči nevesti ustvaril dve ročno šivani poročni obleki, za kateri bo kraljeva družina odštela okoli četrt milijona evrov.