Stavnice ne verjamejo

Kako iz enega evra za slovensko popevko nastane 500 evrov

G.G.
8. 5. 2018, 13.05
Posodobljeno: 8. 5. 2018, 13.10
Deli članek:

Le tako, da slovenska predstavnica Lea Sirk zmaga na tekmovanju za Pesem Evrovizije.

Profimedia
Lea Sirka na odru lizbonske Altice arene.

Na tem mestu nimamo izurjenih ušes, da bi vrednotili popevke in ocenjevali nastopajoče, zato zaupamo v hladokrvna predvidevanja velikih stavniških hiš. Žal stavnice ne verjamejo v Leo Sirk, ki bo s pesmijo Ne, hvala nastopila v jutrišnjem polfinalu.

Glede na kvote bo velik uspeh že preboj v finalni nastop v Lizboni. V slovensko popevko stavniški mojstri verjamejo toliko kot v zmago San Marina in Islandije. Pri stavniški hiši Bet365 bi ob vloženem evru na triumf Lee prejeli kar 500 evrov. Za preboj v finale je kvota 5,00. Zanimiva je tudi možnost stave na najboljšo Balkansko državo. V tem sklopu najbolje kaže Bolgariji (kvota 1,40), sledi Grčija (kvota 4,00), tretja je Hrvaška (kvota 15,00). Slovenija je spet na repu, skupaj s Črno Goro. Zato je pa zaslužek toliko boljši – kvota je namreč 81.

Če uporabimo besednjak nogometnih trenerjev, danes v Evropi ni več slabih ekip, vsi nasprotniki znajo (peti) in Lea bo morala prežati na protinapade ter izkoristiti ponujene priložnosti in upati, da bo prepričala strokovno žirijo in »glas ljudstva«.