V pričakovanju novega filma

Vroče scene so, a le v podporo romantiki

S.N.Č./Novice Svet24
8. 5. 2018, 07.30
Posodobljeno: 8. 5. 2018, 07.57
Deli članek:

Težko pričakovana premiera filma Kraljeva romanca, ki je v bistvu do popolnosti prikazana ljubezenska zgodba britanskega princa Harryja in ameriške igralke Meghan Markle, se je končno zgodila.

Profimedia
Nenavadna in skrivnostna ljubezenska zgodba je večno zanimiva tema, če v njej nastopata princ in igralka, pa še toliko bolj.

Film je že pred začetkom snemanja, šele ko se je začelo o njem govoriti, sprožil gromozansko zanimanje po vsem svetu.

Oboževalce britanske kraljeve družine je najbolj mučilo, kdo vendar bo igral slavni parček. Zdelo se jim je, da za upodobitev mladih zaljubljencev nihče ne bo dovolj dober. Poznavalce filmske industrije pa je zanimalo nekaj drugega. Ustvarjalci filma so njegovo dokončanje namreč v začetku leta napovedali precej odločno: premiera naj bi se zgodila pred poroko 19. maja, kar je bilo po mnenju strokovnjakov absolutno premalo časa, da bi izdelek lahko ugledal luč sveta.

Profimedia
Glavna igralca Parisa in Murray sta zaupanje producentov v popolnosti upravičila.

HITER START

Ko so ustvarjalci filma nato na hitro izbrali glavna igralca Murraya Fraserja in Pariso Fitz-Henley, so poželi kar nekaj negodovanja. Parisa je namreč šest let starejša od Meghan, Murray pa sedem let mlajši od princa, kar naj bi predstavljalo nepremostljivo oviro, da bi se med igralcema lahko vzpostavila kemija, kaj šele da bi primerno poosebila glavna lika. A časa za upoštevanje pritožb ni bilo … in zdaj, ko je film pod streho, je jasno, da se nista le odlično odrezala v svojih vlogah, ampak sta tudi dosledno sledila navodilom ekipe in zahtevnih producentov z ameriškega kanala Lifetime, da je delo steklo kot namazano.

Profimedia
Manj kot teden dni pred poroko Harryja in Meghan je film Kraljeva romanca na kanalu Lifetime ugledal luč sveta.

ZGOLJ TRIK

V začetku februarja so v Los Angelesu in Vancouvru že padle prve snemalne klape, v drugi polovici marca pa je v javnost prišel uradni napovednik filma, ki pa je šokiral, saj so bile v prvem planu bolj ali manj scene poljubljanja in posteljnih aktivnosti mladega para.

Po včerajšnji uradni premieri je jasno, da je šlo za trik, ki naj bi privabil čim več gledalcev. Že na tiskovni konferenci, ki je bila na Beverly Hillsu, so ustvarjalci poudarili, da jim je bila ob snemanju najvišje na lestvici vrednot dostojnost in da je glavna nota filma romantika.