Dobila kurjo polt

Za igralko je zelo grozljiva izkušnja

Teja Pelko/Novice Svet24
12. 4. 2018, 20.15
Deli članek:

Anjo Drnovšek, ki v priljubljeni nadaljevanki upodablja Natašo Zupan, Blaževo bivšo zaročenko, je nedavno čakalo snemanje prav posebne scene – prometne nesreče, v kateri izgubi življenje.

M24/Marko Vavpotič
Anja Drnovšek

Čeprav je šlo za zaigrani prizor, Anji med snemanjem ni bilo lahko pri srcu. »Nataša se ponesreči, ker ima v tistem trenutku veliko dela sama s seboj in s predmeti poleg sebe v avtomobilu. Medtem ko pogleda v telefon, spregleda tovornjak. Med snemanjem sem doživela, kako je tovornjak z zelo upočasnjeno hitrostjo drvel proti meni in se ustavil še pravi čas. Takrat sem pomislila, kaj če bi bilo to zares in ne bi imela teh sekund. To res ni bila prijetna izkušnja,« nam je razkrila 29-letnica.

Ksaver Šinkar
Anja Drnovšek

Anja se je morala na snemanju serije Reka ljubezni soočiti s prav nič prijetno sceno.

TELEFON IN VOŽNJA NE GRESTA SKUPAJ

Igralka v realnem življenju veliko časa preživi na cesti, saj živi v Ljubljani, dela pa v koprskem gledališču. Sama je med vožnjo vedno družbeno odgovorna, k temu pa poziva tudi druge udeležence v prometu. »Vsem na srce polagam, naj ne uporabljajo telefona, kadar vozijo, saj je lahko usoden že en trenutek nepazljivosti,« opozarja Drnovškova.

Ksaver Šinkar
Anja se je z gledališčem srečala že kot otrok, ko je obiskovala baletno šolo v Zagorju ob Savi, po končani gimnaziji pa se je vpisala na AGRFT.

Anja je nastopila že v več televizijskih nadaljevankah. V humoristični seriji Lepo je biti sosed je igrala Lidijo, v Usodnem vinu primarijko Rebeko, pojavila pa se je tudi v epizodni vlogi v Čisti desetki.

Ksaver Šinkar
Anja Drnovšek