Razkrit tudi razlog za ime

Najmlajša princeska končno dobila ime

S.N.Č. / Novice Svet24
15. 3. 2018, 21.00
Deli članek:

Adrienne Josephine Alice je ime deklice, ki bo jutri dopolnila teden dni in je deseta v vrsti za švedski prestol.

Profimedia
Chris je bil tako kot pri prvih dveh porodih svoje žene prisoten tudi ob rojstvu Adrienne.

Švedski kraljevi par, princesa Madeleine in njen soprog Christopher O'Neill, je v petek takoj po rojstvu najmlajše hčerke podal sporočilo za javnost.

»Vzhičeni smo nad novo pridobitvijo v družini. Leonore in Nicolas se zelo veselita, da končno spoznata svojo novo sestrico,« je čustveno zapisal očka.

Profimedia
Princeski in princ na ogled kot novorojenčki.

Zdaj pa se je oglasil tudi kralj. Karel XVI. Gustav Švedski je namreč na srečanju državnega sveta slovesno naznanil, da je njegovi vnukinji ime Adrienne Josephine Alice.

NE LE TRADICIJA

Princesa Madeleine (35) in Chris (43) imata skupaj že tri otroke: novorojenčico Adrienne, štiriletno princeso Leonore in dveletnega princa Nicolasa. Vsi imajo seveda po več imen, ki sodijo v družinsko tradicijo obeh staršev, vendar ta niti ni tako zahtevna: pobrska se med imeni babic, dedkov, tet in stricev in se uporabi tista, ki jih drugi še niso.

Princesa Madeleine z družino sicer živi v Londonu zaradi moževih poslov, vendar so se pred nekaj tedni začasno preselili na Švedsko, ker je princesa želela roditi doma.

Tudi prvo ime, po katerem otroka kličejo, je običajno izbrano po tem načinu, a tokrat je razlog za poimenovanje drugje. Princesa Madeleine je medijem prijazno razkrila, zakaj se je odločila za Adrienne – to ime je namreč tako všeč njeni mami kraljici Silviji, da je ta mislila njo – svojega tretjega otroka – poimenovati tako, a je nekako ostalo pri Madeleine. In zdaj je tretji otrok nesojene Adrienne prejel ravno to ime.

Ob rojstvu male princeske pa se je švedski dvor spet izkazal s svojo prijaznostjo do medijev: izbrskali so vse tri prve fotografije otrok princese Madeleine, jih opremili z imeni, položili drugo pod drugo ter jih dali v javno uporabo.

(snč, foto: Profimedia)

***Templejt A15, brez številke ovkir SELITEV  Poudarek Chris je bil tako kot pri prvih dveh porodih svoje žene prisoten tudi ob rojstvu Adrienne. Fotka Princeski in princ na ogled kot novorojenčki.***