Modra kri

FOTO: Kraljeva družina močnejša za novo članico

S.R./STA
9. 3. 2018, 19.46
Posodobljeno: 9. 3. 2018, 19.49
Deli članek:

Švedska princesa Madeleine je danes v Stockholmu rodila deklico, ki je postala nova članica največje kraljeve družine v Evropi.

Profimedia
Švedska princesa Madeleine.

Princesa Madeleine in deklica sta že doma, kjer sta jo že pozdravila tudi švedski kralj Carl XIV. Gustaf in kraljica Silvia. Navdušen pa je tudi dekličin oče Cristopher O'Neill.

Princesa je svojega tretjega otroka rodila danes dvajset minut pred eno uro zjutraj po srednjeevropskem času. "Mati in otrok sta dobro," so sporočili iz kraljeve palače. "Zelo smo navdušeni nad novo članico naše družine," pa je povedal O'Neill.

Mala princesa in njena 35-letna mati sta že nekaj ur po porodu prispeli domov. Kraljeva družina pa je že objavila tudi prvo fotografijo deklice, na kateri sladko spi in nosi rožnato pleteno jopico.

Profimedia
Oče O'Neill se sicer nerad izpostavlja v javnost.

Doma sta ju pričakala tudi švedski kralj in kraljica, ki sta se predčasno vrnila z dopusta, da sta lahko pozdravila svojo že sedmo vnukinjo oziroma vnuka. "Veseli naju, da sva spoznala novo družinsko članico," sta sporočila. Novorojenka je sicer deseta v vrsti za švedski prestol.

Madeleine se je z ameriškim poslovnežem O'Neillom poročila junija 2013. O'Neill se sicer noče izpostavljati v javnosti, ob poroki pa je zavrnil tudi uradni naziv.