NAVDIHUJOČE

Na tekmi najboljša Slovenca Lia in Bor

Carmen Leban
3. 11. 2017, 21.30
Deli članek:

Na uličnem dogodku, ki o ga poimenovali Neighborhood, se je zbralo več kot 350 hiphop navdušencev. Rdeča nit dogodka so bili plesne delavnice in plesni dvoboj (battle).

Rok Dolenc
Nipke in Trkaj sta tokrat navdušila z novim videospotom.

Gre za največji ulični dogodek, ki združuje vse pristaše hiphopa na enem mestu. Tam so se zbrali plesalci, raperji in drugi ulični umetniki, ki so dobili priložnost, da so lahko vsak na svoj način predstavili različne oblike kreativnosti. Letos sta potekali kar dve taki ediciji.

arhiv
Skupina Matter je magnet za množice.

Nipke in Trkaj sta tokrat navdušila z novim videospotom.

Začelo se je v Postojni, kjer ima plesni studio Artifex svojo podružnico, osrednje dogajanje pa je potekalo v Ljubljani. Vse je bilo v znamenju izjemno dobro obiskanih plesnih delavnic, vrhunec pa je predstavljalo plesno tekmovanje JBL Final Battle. V dveh kategorijah je v izjemno hudi konkurenci nastopilo 30 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Nizozemske. Ob hiphop ritmih priznanega DJ Tzeka sta bila najbolj prepričljiva slovenska plesalca. V kategoriji mlajših od 14 let se je najbolje izkazala Lia Lačen, v kategoriji odraslih tekmovalcev pa je prvo mesto pripadlo plesalcu Boru Prokofjevu.

arhiv
Zmagovalec Bor Prokofjev si je prislužil denarno nagrado v višini 500 evrov.

Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom vrhunskega sodniškega tima, ki so ga sestavljali dvakratni zmagovalec Neighborhood battla Gašper Kunšek, Nejc Osovnikar in srbski sodnik Nikola Afri Planka

arhiv
V kategoriji mlajših od 14 let se je najbolje izkazala Lia Lačen.

Po uradnem delu je sledila zabava

Dobro obiskan dogodek pa se ni zaključil po uradnem delu tekmovanja. Takrat so prišli na svoj račun tako tekmovalci kot obiskovalci. Za slavje in zabavo je namreč s koncertom poskrbela trenutno najbolj vroča slovenska glasbena skupina Matter, ki se v zadnjih tednih uvršča na sam vrh slovenskih glasbenih lestvic.