Slovo od Karla

Špeli Močnik je skoraj počilo srce: žaluje za svojim Karlom

A. C. / Zvezde
3. 11. 2017, 19.05
Posodobljeno: 3. 11. 2017, 20.12
Deli članek:

Skupaj sta doživela veliko lepega, pa tudi preživela številne težke trenutke.

Špela Močnik

Jurij Zrnec in Lado Bizovičar sta ušpičila marsikatero, njune vragolije pa so segle do srca tudi Špeli Močnik. Med vodenjem druge sezone Kmetije daljnega leta 2003 sta jo povabila v svojo oddajo As ti tud not padu. Klepetava svetlolaska je ostala brez besed, ko sta ji izpolnila dolgoletno željo in ji podarila psa pasme kavalir kralja Karla, ki si ga je Špela že dolgo želela.

Karlo, kakor ga je poimenovala, jo je osvojil na prvi pogled. Skupaj sta doživela veliko lepega, pa tudi preživela številne težke trenutke. Zato ji je pred kratkim skoraj počilo srce, ko se je morala posloviti od svojega kužka. »Moj Karlo. Nikoli te ne bom prebolela. Upam, da zdaj kje drugje zreš v sončni zahod in me pogrešaš vsaj pol toliko kot jaz tebe,« je povedala s solzami v očeh in dodala, da je bil kuža nekaj najboljšega, kar se ji je zgodilo v življenju.

Že od začetka jo je osvojil s svojim značilnim pasjim pogledom. Tako milo jo je gledal, da mu je težko rekla ne ali ga oštevala, če je kakšno ušpičil. Bil je tudi zelo razvajen, dobro znan tudi v Špelini službi, saj ga je, kolikor se je le dalo, jemala s seboj. Zelo je bil navezan tudi na njeno hčerko Julijo, ki je skupaj z mamico jokala ob slovesu najljubšega družinskega člana.