Razkrivamo

Najljubši sladoledi naših estradnikov

Teja Pelko
31. 7. 2017, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ledeni desert iz mleka, sladkorja, smetane in dodatkov gre (z eno izjemo) zelo v slast tudi našim znanim obrazom.

POP TV
Oriana Girotto

Čeprav večinoma raje ostajajo pri preverjenih okusih, se včasih odločijo tudi za kakšnega bolj eksotičnega. Nekateri znani obrazi pa imajo tudi zelo zanimive anekdote, povezane s sladoledom.

ORIANA GIROTTO

Oriana Girotto sladoleda pred drugo nosečnostjo sploh ni pogrešala, zdaj pa je čisto nora nanj. Njen najljubši okus je grški jogurt, obožuje pa tudi črno čokolado s pomarančo. Najbolj nenavadnega okusa je bil teranov sladoled, ki se ji je zdel božanski, in sladoled z okusom bazilike, ki se ji je sicer zdel zelo osvežilen, a ima raje kremne užitke.

SAŠO BERTONCELJ

POP TV
Sašo Bertoncelj 1

Telovadec in tekmovalec zadnje sezone oddaje MasterChef Slovenija ima najraje sladoled z okusom bele čokolade, med najbolj nenavadne okuse pa prišteva banano split in lučko iz borovnice in melone, ki jo je doma naredila partnerica Nina. Oba sta mu bila zelo všeč. Priprave sladoleda se je lotil tudi sam, a prvič si je ob tem nakopal veliko Ninine jeze. »Ko sem sam prvič delal borovničev sladoled, je bil sicer dober, a sem z borovnicami naredil tako packarijo v kuhinji, da mi je Nina za nekaj časa skoraj prepovedala kuhati,« je v smehu povedal Sašo.

CLEMENS

Menart Records
Pred ustvarjanjem lastne glasbe se je Clemens začel ukvarjati z beatboxom.

»Sladoled je moja velika obsesija, tako da jem vse vrste te sladice, še najmanj čokoladnega. Nazadnje sem postal obseden z okusom manga – neobičajen sadni okus, a neverjetno osvežilen in okusen! Najbolj nenavaden okus doslej je imel sladoled sicer najbolj običajnega okusa – čokolade, ki je bil po moji reakciji sodeč pokvarjen; takoj ko sem ga zaužil, sem ga tudi zelo hitro 'izločil'. Kombinacija pokvarjene čokolade in želodčnih sokov je definitivno okus, ki ga ne privoščim nikomur. Mogoče tudi zato čokolada ni moja najljubša izbira,« nam je razkril pevec.

SARA DOLŽAN

Facebook
Sara Dolžan

Survivorka prisega na bananin sladoled in čez poletje ga pripravlja kar sama. Se pa še dandanes zelo dobro spomni prigode, povezane z ledeno sladico, iz najstniških let. »Pri 13 letih me je na kopanju ob reki v jezik pičila osa, ko sem ugriznila v sendvič. Takrat se še ni delalo takšne panike, ko se je zgodilo kaj takšnega, in mama me je naložila v avto, odpeljala do trgovine ter dejala, da lahko ves dan jem sladoled, kolikor in kateregakoli želim. Tisti dan je bil kot sanje,« je v smehu opisala Sara.

TILEN ARTAČ

POP TV
Zmagovalec šova Znan obraz ima svoj glas Tilen Artač nas bo nasmejal tudi v Bučkah.

Komik ni prav velik ljubitelj sladoleda, zato pa ga jedo liki, ki jih imitira, in v tem slogu nam je tudi odgovoril. »Če vam odgovorim z imitacijo dr. Dimitrija Rupla, je njegov najbolj vsakdanji okus sladoleda biftek s tartufi, s prelivom iz dom perignona. Če odgovarjam kot Zoran Predin, je vseeno, kakšnega okusa je sladoled, saj se mu vedno stopi, še preden ga pokusi. Najljubši okus Svetlane Makarovič pa je zagotovo okus rdeče morske zvezde,« nam je povedal Tilen.

JASNA KULJAJ

Facebook
Jasna Kuljaj

»Najljubši sladoled sem pokusila letos v Veroni. Mint s koščki – bolje rečeno – kosi čokolade! Ne morem ga pozabiti! Ker sem ga delila s hčerko, misleč, da še ne potrebuje lastne porcije, kot še pred nekaj tedni, sem se morala pošteno boriti za vsak liz. Gneča pred gelaterio pa je bila žal prevelika, da bi se zanj še enkrat postavila v vrsto. A s sladoledom je kot z moškimi – ne gre se preveč sekirati (smeh). Najbolj nenavaden okus je bil sicer refoškov sladoled. Takoj sem vedela, da moramo Dolenjci začeti proizvajati cvičkovega!« je povedala voditeljica.

VESNA ZORNIK

M24
»Preselila sem se iz mesta, živim čim bolj skromno, naravno in brez odvečnih stvari, ker se mi zdi to nesmiselno,« pravi Vesna Zornik..

Vesna Zornik je večna ljubiteljica čokolade, pred kratkim pa je odkrila butične, zdrave sladolede slovenske proizvodnje, ki so jo navdušili tudi s sadnimi okusi, ki jo sicer bolj redko očarajo. »Najbolj nenavaden okus je njihov snickers, ki je v bistvu malo slan –v njem so arašidi. Po navadi kupimo kar največje pakiranje, ampak zelo hitro ponikne,« nam je razkrila pevka.

SABINA REMAR

Mediaspeed.net
Sabina Remar

Manekenka in oblikovalka nakita ima najraje pistacijo, najbolj nenavaden okus, ki ga je pokusila pred kratkim, pa je zeleni čaj. A ji ni šel preveč v slast. »Spominjal me je na konopljino olje. Nič kaj prijeten okus,« nam je zaupala.

M24
Damjana Golavšek ne razume dejanj Borisa Kobala.