Dianine skrivnosti

Šokantni arhivski posnetki

snč
31. 7. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Skorajda ne obstaja javna osebnost, ki bi še toliko let po smrti ostala tako priljubljena in hkrati tako zelo skrivnostna kot pokojna žena britanskega princa Charlesa, princesa Diana.

arhiv svet 24
Največkrat fotografirana ženska na svetu je bila pravzaprav netipična lepotica.

V trenutku, ko je plaha vzgojiteljica z naravno očarljivostjo pritegnila pozornost prestolonaslednika, se je rodila sodobna ikona.

Leta 1991 je v Kensingtonski palači v Londonu Diana, valižanska princesa, sodelovala v vrsti skrivnih intervjujev, ki jih je z njenim dovoljenjem posnel tesni prijatelj v imenu novinarja Andrewa Mortona.

NOV FILM

 Naslov težko pričakovanega filma je Diana: z njenimi lastnimi besedami. 

Morton je pisal knjigo o Diani, da bi razkril, kakšno je bilo v resnici življenje najbolj fotografirane ženske na svetu. Javnost se ni zavedala, da je bil zakon Diane, valižanske princese, in princa na kritični točki. National Geographic razkriva Dianine misli in čustva na zelo specifični točki njenega življenja in predstavlja eno plat zelo zapletene zgodbe ... njeno plat. V celoti jo slišimo skozi princesin glas. Večino teh edinstvenih posnetkov še nikoli doslej niso predvajali. Na male ekrane prihaja dokumentarni film Diana: z njenimi lastnimi besedami, ki je preplet arhivskih posnetkov, fotografij in redko slišanih posnetkov. Premiera dokumentarca Diana: z njenimi lastnimi besedami bo 6. avgusta ob 21.55 na National Geographic.

Po intimnem portretu kraljice ljudskih src nas vodi njen glas z redko slišanih posnetkov. Dokumentarec predstavi razkol med princesino javno in zasebno podobo, kar Diana dodatno izpostavi s čustvenimi in pogosto zapletenimi opisi svojih misli in čustev leta 1991.