Nekdanja misica

FOTO: Brez športa ne more niti med dopustom

tp
11. 5. 2017, 21.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Lepotica Nives Orešnik je prvomajske praznike preživela ob morju, vendar precej drugače kot številni Slovenci, ki so se podali v priobalne kraje.

osebni arhiv
Nives na najvišjem vrhu Jadrana.

Nives se je dopust odločila izkoristiti tudi za spoznavanje novih športnih in adrenalinskih dejavnosti.

Nives, ki se že nekaj časa ukvarja z osebnim trenerstvom, se je namreč dopust odločila izkoristiti tudi za preizkušanje novih športnih in adrenalinskih dejavnostih.

Prvi del dopusta je preživela na Bolu na Braču, drugi del pa na jadranju po Kornatih.

osebni arhiv
Drugi del dopustovanja v Dalmaciji je Nives preživela na jadranju po Kornatih.

Po kopnem in po morju

Na Braču se je lepotica podala na najvišji vrh Jadrana, po kopnem pa je tudi tekla, kolesarila in se vozila s štirikolesnikom, ki pa je ni najbolj navdušil. »To res ni zame. Po treh slabo prevoženih ovinkih sem obupala. Raje sem sopotnica,« je povedala lepotica. Veliko bolj so jo navdušili vodni športi: jadranje na deski, stoječe veslanje na deski in kajtanje, v katerih se je preizkusila prvič, po lastnih besedah pa nikakor ne zadnjič.

Še posebej jo je navdušilo jadranje na deski. »Loviti prve sunke vetra in ostati stabilna na deski pravzaprav ni bilo tako preprosto, kot je bilo videti od daleč. Po nekaj padcih in potrpežljivem vodenju inštruktorja, sem začela v deskanju uživati. Čeprav pa je to ekstremno adrenalinski in naporen šport, me je navdušil in se bom v njem gotovo še preizkusila,« je dejala Nives.

osebni arhiv
Lepotica med jadranjem na deski.

Potapljanje na vdih

Zelo je uživala tudi na jadranju po Kornatih z organiziranim tečajem potapljanja na vdih. »V potapljanju na vdih sem se prvič preizkusila. Moram reči, da je bila to zelo zanimiva preizkušnja koncentracije, vztrajnosti in volje,« je o omenjeni športni dejavnosti dejala lepotica.