Alpska saga

Artač zaradi poljuba ob svojo najljubšo jed

Teja Pelko
3. 4. 2017, 21.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čeprav skupine Agropop že 17 let ni več, pa njihove melodije še vedno živijo v srcih ljudi. To se je pokazalo tudi ob premieri muzikala, katerega zgodba se začne v 80. letih prejšnjega stoletja, konča pa v današnjih časih.

Saša Despot
Ustvarjalci predstave

Občinstvo je namreč znalo na pamet skoraj vse pesmi, največ grl pa se je po pričakovanjih oglasilo ob skladbi Samo milijon nas je.

Obiskovalci so ustvarjalcem ob koncu namenili stoječe ovacije, ti pa so se jim zahvalili z bonus pesmijo, pri čemer sta se ekipi na odru pridružila člana Agropopa Aleš Klinar - Klinči in Urban Centa.

Saša Despot
Glasbenik Jani Pavec z ženo Nino

Nad muzikalom sta bila navdušena tudi Neisha in Jan Bučar 

»Predstava je kulminirala od 0 do 100, najbolj pa smo se zabavali v zadnji tretjini, tako da je bilo vredno počakati. Že pred premiero sem si ogledala odlomke in spote in moram reči, da so super zapakirali zgodbo. Igralci so me zelo presenetili, tudi pevsko. Z veseljem sem na odru gledala tudi svoje glasbene kolege, ki so izvrstno igrali. Vesela sem, da sem prišla,« nam je dejala glasbenica Neisha. »Predstava je bila super. To bo zagotovo hit. Vidi se, da se je ekipa med sabo zelo dobro ujela, da so lahko ustvarili takšno predstavo. Prišel sem gledat čisto neobremenjeno in moram reči, da sem nadpresenečen. Res dobro. So mi pa vlili malo slabe vesti, saj za Petra Pana ne vadimo toliko, kot so oni. Moram se iti domov učit tekst,« pa nam je zaupal igralec Jan Bučar.

Saša Despot
Glasbenik Matic Ajdič s partnerico, voditeljico Oriano Girotto

Tilen Artač z jedilnika črtal določena živila

Da med ekipo vlada odlična energija, sta nam potrdila tudi Tilen Artač, ki v predstavi upodablja Frančka, ki v želji, da bi osvojil mestno dekle in dosegel svetovno slavo, za sabo pusti kmečko dekle, starše in veliko kmetijo, ter Kristina Mišović, ki igra mestno dekle Jasmino. »Dobro se razumemo, kar je najbolj pomembno pri takem projektu. To namreč ni projekt za pol leta, lahko je tudi za tri, štiri leta,« nam je dejal Tilen, za katerega je ta predstava kondicijsko zelo naporna. »Predstava je kar velik zalogaj. Med njo zagotovo popijem par litrov vode, izgubil pa sem tudi nekaj kilogramov,« nam je zaupal. Zaradi predstave pa je z jedilnika črtal tudi določena živila. »Ker v muzikalu pride do nežnega in elegantnega poljubljanja s soigralko Kristino, priznam, da sem se malo izogibal čemažu, česnu in čebuli. Rekel sem si, naj ji bo. Ni mi pa to vedno uspelo, ker je le pomlad in so šparglji in čemaž na jedilniku po vseh restavracijah v Ljubljani,« nam je razkril Tilen.

Saša Despot
Jernej Čampelj, Kristina Mišović, Tilen Artač in Ana Maria Mitič

Kristini je bil največji izziv poljub

Tudi Kristini je poljub predstavljal najtrši oreh, pa ne zaradi Tilnovega zadaha. »Mislim, da sva oba s Tilnom rahlo sramežljiva. Nisva se poznala od prej, zato je bil poljub kar velik zalogaj. A sčasoma, ko sva se bolje spoznala, to ni bil več takšen problem,« nam je povedala Kristina, za katero je bila to prva igralska izkušnja. »Bilo je zanimivo. Drugače. Nikoli prej še nisem igrala v muzikalu. Je naporno. Igra je bila zame res velik izziv, a s pomočjo Jureta Ivanušiča je šlo. Vsa čast, da je imel živce z mano,« je v smehu izpostavila Mišovićeva. Je pa predstava terjala tudi veliko bolečin. »Večkrat sem padla s šanka in z mize ter si strgala nogavice. Vsa sem potolčena. Upam, da bom preživela do stote predstave,« je smeje zaključila.