Bafta

Dežela La La slavila v Londonu

D. B.
13. 2. 2017, 08.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na 70. podelitvi nagrad Britanske akademije za filmsko in TV umetnost (BAFTA) v Londonu je sinoči slavil muzikal Dežela La La režiserja Damiena Chazella.

Profiemedia
Najboljša igralka Emma Stone in režiser Dežele La La Damien Chazelle.

Muzikal je poleg nagrade za najboljši film prejel tudi nagrado za najboljšo režijo, glavno igralko (Emma Stone), fotografijo in izvirno glasbo. »To je bila ena od najboljših izkušenj v mojem profesionalnem življenju, čista radost. Ne vem, če razumete, da trenutno v tej državi in v ostalem svetu prehajamo skozi neka neprijetna, razdiralna obdobja. Menim, da je pomembno, da smo se danes zvečer zbrali, da proslavimo pozitivno stran kreativnosti, ki lahko izbriše meje in pomaga ljudem, da se ne počutijo tako osamljeno,« je med drugim na sinočnji podelitvi dejala igralka Emma Stone.

Profiemdia
Film režiserja Kena Loacha Jaz, Daniel Blake je najboljši britanski film.

Dve je domov odnesel tudi film Manchaster ob morju

Za najboljšega igralca so sinoči razglasili Caseyja Afflecka za vlogo v filmu Manchester ob morju, ki ga je režiral Kennetha Lonergana. Film je prejel tudi nagrado za izvirni scenarij.

Za najboljšo stransko moško vlogo je bil nagrajen Dev Patel (Lev: Dolga pot domov) za stransko žensko pa Viola Davis (Ograje). Med nagrajenci so bili še: Prihod (za zvok), Greben rešenih (za montažo), Magične živali (za produkcijo), Florence Foster Jenkins (za ličenje in pričesko), Jackie (za kostumografijo) in Knjiga o džungli (za posebne učinke).

Film režiserja Kena Loacha Jaz, Daniel Blake je najboljši britanski film, bafto za najboljši kratki film pa je prejel Dom. Najboljši dokumentarni film je 13th, med animiranimi filmi pa je slavil Kubo in dve struni. Bafto za tujejezični film je prejel Son of Saul.