Športni dnevi

Kraljica na smučeh skupaj z družino

sn
10. 2. 2017, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Španski kralj Felipe je dober športnik, ki je svojo državo kot jadralec zastopal celo na olimpijskih igrah leta 1992. Tudi zdaj, ko je v 50. letu, ga strast do športa ni minila.

Profimedia
Poziranje fotografom je bil uraden dogovor.

Njegova soproga Letizia nad fizičnimi aktivnostmi sicer ni navdušena, a se je možu in hčerkama na smučišču vseeno pridružila za dva dni.

Profimedia
Letizia je elegantna v palači in na smučišču.

Po očku pa sta obe princeski, Leonor (11 let) in Sofia (9 let), zato so skupaj odšli na tedensko smučanje na španska smučišča, ki se raztezajo po pogorju Jaca. Ta predel še zdaleč ni monden kot nekatera druga zimska središča, je pa znan po tem, da se izvrstno smuča in da so proge dokaj zahtevne. Za kralja in princeski je bil kraj torek kot naročen, za kraljico malo manj. Morda se je družini prav zato pridružila samo za dva dni.

Dober dogovor

Očitno pa se zna španska kraljeva dogovoriti z vsemi tako, da so vsi zadovoljni. Ne le z domačimi, ampak tudi z mediji, ki znajo biti seveda še kako nadležni. S fotografi in novinarji se je tako dogovorila, da se bodo vsi štirje v smučarski opremi nastavili pred fotografske aparate in dali nekaj izjav takoj po kraljičinem prihodu, v zameno pa bodo imeli ves preostali čas dopusta mir pred mediji in svojo zasebnost neokrnjeno.

Vsi so se dogovora držali: kraljeva družina je pozirala v imenitnih smučarskih oblačilih španskih modnih oblikovalcev ter bila na voljo fotografom celo na sedežnici in med smuko, oni pa so tudi spoštovali dogovor in so takoj po uradnem fotografiranju z Jace odšli.

Profimedia
Kraljevo družino so posneli tudi na štirisedežnici.

Kraljica Letizia se nikoli ni sprenevedala in je vedno jasno povedala svoje mnenje o športu: »Noben šport mi ni ljub, smučanje pa zaradi mraza še najmanj. No, smučanja pravzaprav sploh ne maram.« 

Profimedia
Letizia je slaba smučarka, zato so jo mož in hčerki med spustom čakali.