Legenda

Reinkarnirani kralj Arthur proti parkirninam

B.K.
13. 1. 2017, 13.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Vrhovni druid, Kralj Arthur Pendragon, se bo proti parkirninam boril na sodišču.

Reuters
Neo-druid, Kralj Arthur Pendragon.

Okrožno sodišče v britanskem Salisburyju je neo-poganu, ki se je oklical za reinkarnacijo legendarnega kralja Arturja, določilo datum na katerem bo lahko spodbijal smiselnost parkirnin ob starodavnem spomeniku Stonehenge.

62-letni Kralj Arthur Pendragon, včasih znan pod imenom John Rothwell, ima probleme s parkirninami na parkirišču ob legendarnem starodavnem spomeniku Stonehenge. Pendragon namreč tam opravlja svoje obrede, na katere se pripelje z motornim kolesom. Parkirnina ob spomeniku njega in ostale neo-pogane stane kar 15 funtov na uro.

Wikipedia
Stonehenge

Problemi, ki jih izvorni kralj Arthur ni imel, saj je svojega konja lahko gotovo brezplačno privezal na bližnje drevo, naj bi novodobnemu Arthurju in ostalim častilcem starodavnih kamnov onemogočali prosto izvajanje svojih religijskih obredov.
Pendragon je zato na sodišče vložil peticijo, ki zahteva ukinitev vseh pristojbin ob spomeniku. Sklicuje se na Evropsko konvencijo o človekovih pravicah, specifično na njegovo pravico do svobodnega čaščenja.

Pendragon je bil družinski človek, v 70ih letih prejšnjega stoletja pa se je priključil motoristom in kasneje, ko je prebral knjigo o kralju Arthurju, se je razglasil za njegovo reinkarnacijo in ustanovil neo-pogansko skupino. Sedaj se bori za brezplačno parkiranje.