Prisrčna Lana

FOTO: Manca Špik je z otrokom še bolje spoznala samo sebe

Teja Pelko
11. 2. 2017, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Za Manco bo lansko leto za vedno zapisano z zlatimi črkami. Postala je namreč mamica deklice Lane, kot po maslu pa ji je šlo tudi na poklicnem področju.

radio Veseljak
Manca glasbo ne samo izvaja, ampak jo tudi poučuje.

Uspelo ji je namreč ustvariti dve veliki uspešnici – s Kvartopirci skladbo Pesem, z Isaacom Palmo pa skladbo Oba.

Marko Vavpotič / M24.si
Manca je zelo hitro izgubila porodne kilograme. To pripisuje dobri genetiki in delu z otrokom.

V obeh nadvse uživa tudi malčica. »Lana se pri skladbah Pesem in Oba čisto umiri, gleda spote, vesela je. Bila je zraven, ko so te skladbe nastajale. Ko je nastajala Pesem s Kvartopirci, je bila še v trebuščku, ko se je rodila, pa sem jo posnela. Zdi se mi, da ima predvsem ta skladba med nama neko lepo navezo,« nam je povedala Manca. Čeprav je v svoje pesmi vedno vse dajala od sebe, pa pravi, da je šlo pri teh za še neko dodatno dimenzijo. »Otrok ti kljub vsemu odpre neke stvari, ki jih prej pri sebi nisi poznal. Še bolj te poglobi,« nam je dejala zvezdnica, ki nadvse uživa v materinstvu.

Z Lano je dobila prisrčnega sopotnika, ki ji dopolnjuje življenje

»Zelo lepo je. Seveda se mi je z Lano življenje povsem obrnilo. Predvsem pa sem z njo dobila prisrčnega sopotnika, ki mi dopolnjuje življenje, ne pa ga 'samo' zapolnjuje. Jaz sem sicer takšne vrste mama, ki ob otroku v prvem letu ni pozabila nase. Veliko namreč delam, ker tudi zelo ljubim svojo glasbo. Zdi se mi, da delam prav. Z Lano sem sicer ogromno časa. Zelo jo ljubim, ljubim pa tudi glasbo in ustvarjanje ter nastopanje. Super mi je, da lahko kljub družini še naprej počnem meni tako ljube stvari. Brez glasbe namreč ne bi mogla živeti. Če en teden ne snemam ali ne nastopam, se počutim, kot da bi mi manjkala ena roka. To je moje poslanstvo in Lana to sprejema pozitivno. Vem, da delam prav, saj delam tako, kot čutim,« nam je dejala Manca.

Manca bo še ta mesec izdala nov album, česar se že zelo veseli, naslednji mesec pa bo objavila tudi novo pesem. Več o njej nam ni želela povedati, nam je pa zaupala, da bo šlo tudi pri njej za sodelovanje.

Kljub temu pa si je, ko jo je prvič oddala, kar malo očitala in imela slabo vest, a je potem s tem razčistila. »Čisto na vseh področjih delam po svojih najboljših močeh, in če daješ vse od sebe, se ti tudi kakšna napaka oprosti. Ko jo dam zdaj v varstvo ali k družini, vem, da je srečna tudi tam in jaz sem vesela, da – kjerkoli je – je zaželena, se z njo ukvarjajo, so je veseli in jo imajo radi. Če ne bi bilo tako, tega ne bi dopustila,« nam je povedala Špikova. Ta mesec je sicer želela Lano dati v vrtec, a nima srca. Odločila se je, da bo to storila jeseni, ko bo že hodila in bo tudi že bolj odporna.