Največje uspešnice

Prihaja novi muzikal po glasbi Agropopa

Teja Pelko
4. 2. 2017, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Aprila na našo glasbeno in gledališko sceno prihaja muzikal Alpska saga, ki je nastal po melodijah kultne skupine Agropop.

Marko Vavpotič / M24.si
Na predstavitvi muzikala smo premierno slišali novo Agropopovo skladbo Če hočeš moja bit.

V predstavi se bodo zvrstile največje uspešnice skupine Agropop: Franček Piromanček, Jasmina, Ti si moj sonček, Ne verjemi, Ljubi me divja zver, Srečni smo Slovenčki in seveda Samo milijon nas še živi. Vrhunec pa bosta še dve novi uspešnici – Pleš Slovenka in Če hočeš moja bit, ki smo jo tudi premierno slišali ob predstavitvi muzikala.

Ustvarjalci

V glavnih vlogah nastopajo Tilen Artač (Franček), Ana Maria Mitić (Lojzka), Jernej Čampelj (Sandokan) in Kristina Mišović (Jasmina). Zgodbo je napisala Desa Muck, režiser je Jure Ivanušič, koreograf Matevž Česen, glasbeni producent Miha Gorše, producent Aleš Klinar, izvršni producent Gorazd Slak in koproducent Špas teater, ki je tudi ekskluzivni prodajalec predstave. Desa Muck je o nastajanju povedala: »Ko sem pisala zgodbo, sem bila zelo vesela. Poskušala sem ohraniti prvine muzikala in Agropopa ter vstaviti nekaj ironičnosti do slovenskih navad, in ker je to muzikal, sem vstavila tudi nekaj romantike.« Tilen Artač je v smehu dodal: »Moja vloga je resnično velik izziv, ker nisem ne profesionalen pevec ne profesionalen igralec in tudi plesati ne znam. Se pa vsega skupaj že zelo veselim.«

Marko Vavpotič / M24.si
Desa Muck in Jure Ivanušič

Radovedni znani obrazi

Kaj so skuhali oziroma še kuhajo ustvarjalci novega muzikala, je zanimalo tudi Jasno Kuljaj, Alenko Godec in Jožeta Potrebuješa.

»Po tem, kar sem danes slišala in videla, si obetam popolno zabavo. Tako kot jaz poznam Aleša – z njim sem veliko sodelovala, skupaj z njim in Anjo smo posneli tudi dve plošči – je zelo duhovit. Deso pa tudi poznamo, in če je nadaljevala zgodbo Agropopa – in najbrž jo je – bo smeha polna skleda. Zasedba pa je tudi takšna, da se nam ni treba bati, da bomo šli z muzikala morda slabe volje domov. Jaz se ga kar veselim, priznam,« nam je dejala Alenka. Tega, da pri njem ne sodeluje, ne obžaluje preveč, saj je še vedno zelo zaposlena z muzikalom Mamma Mia!, je pa zelo vesela, ker v njem nastopa kar nekaj članov zasedbe Mamma Mia!

»Super se mi zdi, da imajo zdaj mladi možnost nastopati v več muzikalih. Vesela sem zanje, da lahko okušajo čim več odrov in na ta način pridobijo čim več izkušenj. Ko smo bili mi mladi, namreč te možnosti nismo imeli,« nam je še dejala pevka, ki že komaj čaka premiero.

Marko Vavpotič / M24.si
Jože Potrebuješ in žena Andreja

Tudi Potrebuješ bo, če bo le prost, z veseljem prišel na premiero, pripravljen pa je tudi vskočiti, če bi kateremu od pevcev »škripnil« glas, saj zna na pamet vse Agropopove komade. Od nekdaj je bil namreč oboževalec te skupine. »Ko so bili oni na vrhuncu, sem bil jaz na vrhuncu mladosti in smo hodili po njihovih žurih. Ko smo Čuki ravno dobro začeli, so oni ravno končevali, tako da smo nekako ujeli še en delček te skupne scene, in kadar se dobimo skupaj, si imamo veliko za povedati. Komaj čakam, da vidim, ali bo ta njihova norčavost, ki sem jo takrat doživljal, ujeta v tem muzikalu,« nam je dejal Jože. Namignil pa nam je še, da se morda obeta tudi muzikal po skladbah skupine Čuki, če ne celo film. »Nekateri so se že zanimali, da bi to naredili. Verjetno tudi bomo, moramo pa prej izpeljati še nekaj drugih projektov, med drugim 30. obletnico Čukov, ki bo naslednje leto. Se pa že nekaj časa pogovarjamo tudi s Televizijo Slovenija, da bi posneli tak filmski muzikal, kot je Mamma Mia! Sinopsis in ideja sta že narejena, stvari se morajo samo še 'poklopiti',« nam je za konec dejal Potrebuješ.