Protest

Zvezdniki so Trumpa sprejeli tako

A.K.
20. 1. 2017, 15.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V četrtek zvečer se je pred Trumpovim hotelom zbralo mnogo protestnikov.

Profimedia
Alec Baldwin kot Donald Trump

Michael Moore, Robert DeNiro, Rosie Perez, Mark Ruffalo in župan New Yorka Bill de Blasio so le nekatera izmed velikih imen, ki so vodile četrtkov shod protestnikov pred hotelom Trump International Hotel and Tower na Manhattanu. Alec Baldwin pa je bil tisti, ki je množico ljudi dvignil na noge, saj jih je navdušil s svojo imitacijo prihajajočega predsednika dan pred inavguracijo. »Želel bi le povedati, da stojim tukaj in zmrzujem že dolgo. Moram iti na stranišče, ker me tišči lulati. Ampak zadržujem, zadržujem, ne bom lulal. Danes grem na ruski kozulat, do takrat bom pa zadrževal,« se je šalil na račun novoizvoljenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Protesta so se udeležili mnogi zvezdniki, med njimi tudi Sally Fiels, Michael Moore, Shailene Woodley, Al Sharpton, Jullianne Moore in Marisa Tomei.

Baldwinovo norčevanje se je sklicevalo na dokumentacijo, ki je prejšnji teden zapolnjevala naslovnice časopisov, vsebina pa se je navezovala na domnevna Trumpova »perverzna« spolna dejanja s prostitutkami med obiskom Rusije. Domnevno dogajanje v ruskem hotelu je bil tudi povod za tematiko ameriške oddaje Saturday Night Live, kjer je Baldwin nastopal v soboto. Donald Trump pa nad dogajanjem v oddaji ni bil tako zelo navdušen.

Robert De Niro je v svojem govoru dejal, da je zadovoljen, ker je prisoten in dodal nekaj opazk glede Trumpove kritike kolegice Meryl Streep in njenega govora na zlatih globusih.

Legendarni igralec je množico zabaval z izmišljenimi tviti v slogu Trumpa, prebral pa je tudi nekaj resničnih in jih pokomentiral.