Dobrotnica

Brigita Šuler: "Mislila sem, da je moški mrtev"

Roman Turnšek
16. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pred dnevi se je v središču Brežic zgodila nenavadna prometna nesreča. Med tistimi, ki so brez pomisleka priskočili na pomoč, je bila tudi pevka Brigita Šuler.

M24
Slovenska pevka Brigita Šuler je ogorčena nad tem, kar je doživela.

Brigita Šuler o navidezni nesreči: "Kaj takšnega niti v filmu ne vidiš! Upam, da je policija dobro obračunala z njim!"

Da ga ni čez komod, nikakor ni iz trte izvit star slovenski pregovor. Tako menijo tudi tisti, ki so priskočili na pomoč v milo rečeno nenavadni prometni nesreči. Čeprav je od dogodka že nekaj dni, je sicer prijazna in dobrovoljna glasbenica še vedno ogorčena, in to nadvse upravičeno ter popolnoma razumljivo. »Pripeljala sem se v Brežice in sredi mesta se na lepem zaustavi pred menoj vozeči kamion. Voznik je vključil vse štiri smernike ter skočil na cesto. Ustavila sem tudi sama, saj je točno na sredi glavne ulice ležal negiben moški. Na prvi pogled in vtis zaradi videnega mrtev, na kar človek normalno in običajno najprej pomisli. Takoj smo mu priskočili na pomoč. K sreči je kamion pravočasno ustavil in ni trčil vanj ali celo zapeljal čezenj. Tudi sama sem pomagala, da smo ga prijeli in odnesli s ceste. Medtem je drugi mimoidoči že poklical rešilca. Neka gospa, ki je tudi takoj priskočila na pomoč, je takoj pomislila, da ne gre za mrtveca, ampak močno vinjenega človeka. Poznal pa ga ni nihče od nas, ki smo se znašli na licu mesta,« pripoveduje Šularjeva.

Živi mrtvec

Menda to ni prvo takšno nezaslišano obnašanje omenjenega vinjenega »ponesrečenca.«

Reševalni akciji se je pridružil še tretji moški, ki je stekel v bližnjo gostilno. »Gospod je odhitel tja vprašat, ali je morda nesrečni človek bil pri njih in ali morda oni vedo, kdo je,« nadaljuje. Ob cesti ležeči je bil še vedno popolnoma negiben in niso vedeli, ali je živ, mrtev ali nezavesten. Iz gostilne je z gospodom pritekla tudi gospa, ki je tam v službi. »Pritekla je do negibnega moškega in ga pogledala, nato pa zavpila, da je to L. iz Gregovcev. Prepoznanju pa je sledilo grdo presenečenje. Gospa je namreč povedala, da se možakar preprosto le dela mrtvega in slabotnega, da bi ga nekdo odpeljal brezplačno domov!« je ogorčena Brigita. A to še ni bil konec presenečenjem. Ko je bila njegova identiteta razkrita, je »ponesrečenec« vstal in zavpil, gospe iz gostilne pa pokazal še nevljudno obrazno grimaso. Višek nerodnosti in nezaslišanosti zadeve pa je bil, ker so v želji priskočiti na pomoč človeku v nesreči poklicali tudi rešilca in policijo. »Da bi se brezplačno peljal do doma, se dela mrtvega! Kaj takšnega niti v filmu ne vidiš! Upam, da je policija dobro obračunala z njim in da bo ustrezno kaznovan,« še povzame mnenje vseh ogorčenih vpletenih Šularjeva.