F & B Acrobatics

Rada bi delala na velikih hollywoodskih filmih

Teja Pelko
12. 1. 2017, 20.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Filip Kržišnik in Blaž Slanič, ki svoje vratolomne podvige izvajata pod imenom F&B Acrobatics, imata za sabo precej pestro leto.

Nejc Puš
Filip Kržišnik in Blaž Slanič.

S svojimi nastopi sta že osvojila Evropo, letos pa ju čakajo Združene države Amerike, kjer bosta med drugim svoje veščine pokazala tudi v tamkajšnjih talentih.

Pri snemanju je fantoma družbo delala manekenka in športnica ter študentka fakultete za vede o zdravju Eka Homovec. "Eka je super dekle, problem smo imeli le, ker sva bila midva proti njej videti kot dva hobita, saj je res visoka," nam je v smehu dejal Filip. 

Mladeniča svoj kruh služita izključno z delom v okviru F&B Acrobatics, na kar sta zelo ponosna. »Delava tisto, v čemer najbolj uživava. Zadela sva neki smisel življenja, zabavava se, trenirava, nastopava ... Res sva hvaležna za to!« nam je dejal Filip.

Počutil se je kot spider-man

Fanta imata za sabo že kar nekaj vratolomnih podvigov. Med drugim vertikalen tek po zunanji strani Kristalne palače z najvišjega nadstropja proti tlom. »To je bilo kar zabavno. Nepozaben adrenalinski podvig oziroma spust. Res je bilo vrhunsko stati na strehi stavbe, gledati slabih sto metrov proti tlom ter se zavedati, da bom čez nekaj trenutkov letel tja dol. Najbolj naporen je bil prehod iz stoječega položaja s strehe v stoječ položaj na stran stavbe – kot da bi kljuboval pravilom gravitacije ali pa bil pravi Spider-man,« nam je občutke ob tem podvigu zaupal Filip.

Nejc Puš
Na snemanju se je fantoma pridružila tudi manekenka in športnica Eka Homovec.

Idej za ekstremne podvige ima na pretek

Akrobat je ob tem dodal, da ima neskončno veliko domišljije za neumnosti in ekstremno atraktivne podvige. In česa bi se lotil, če bi mu dali proste roke? »Želel bi ustvarjati kaj na helikopterju med vožnjo, morda viseti z njega. Ali pa napraviti kakšne akrobacije na krilih tistih starih dvokrilnih letal. Možno je, preverjeno. Le takega letala za zdaj ne najdem pri nas,« nam je povedal Filip.

Je pa zato njega in Blaža našel naročnik za promocijsko snemanje s prestižno znamko avtomobila, ur in oblačil, s katerim so želeli prikazati tisto pravo športno eleganco, precizne linije in vrhunsko tehnologijo v povezavi s človekom. Snemanje je trajalo en dan, potekalo pa je v koprskem naselju Nokturno. »Ves dan sva se počutila kot neka specialna agenta; športni avtomobil, nobel oblačila in vrhunske ure – prava Jamesa Bonda. Ročnih ur žal nisva smela imeti neprestano na sebi, kar je razumljivo glede na to, da cena ene presega več kot 11.000 evrov. Takoj ko sva se pripravljala za kakšno akrobacijo, stoje na rokah ali kaj bolj 'nevarnega', so nama jih vzeli z rok in pospravili na varno v varnostni kovček. Ko pa sva bila le lepa, so nama jih spet namestili na roke. Res so lepo skrbeli za ves material,« nam je razkril Filip.

SquareME
Filip se je lani takole spustil po najvišji stavbi v Ljubljani.

Vedno dasta vse od sebe

Čeprav imajo naročniki svojo idejo, kako izpeljati določen projekt, pa jima tudi puščajo možnost improvizacije in dodajanja lastnih idej, česar sta zelo vesela. Pri delu se fanta vedno potrudita narediti vse, da dobijo najboljši možen material.

Zelo zadovoljen je bil tudi s končnimi izdelki. »Nastal je res super material,« nam je dejal akrobat, to pa se je potrdilo tudi po tem, ko so fotografije objavili na spletu. Čeprav so snemali za slovenski trg, so namreč nekateri posnetki po družbenih omrežjih že obšli Evropo, kjer so naleteli na odličen odziv, česar so vsi vpleteni razumljivo zelo veseli. In kako sta sploh prišla do tega posla? »Preprosto. (smeh) Za akcijo so potrebovali dva zabrita, nabita modela, ki znata s svojimi telesi pokazati kaj več kot le manekenske poze,« je pojasnil Filip.

Njune želje za leto 2017 so skromne

Želita si namreč samo preživeti. »Preteklo leto je bilo izjemno zabavno, polno napak, padcev in nekaj poškodb. Na srečo pa tudi polno uspehov, lepih trenutkov in smeha. Če bo letošnje leto pol tako dobro, bova zadovoljna. Želiva še več trenirati, ustvariti še več novih točk za odre, si izmisliti še več novih elementov, s katerimi bova jemala dih gledalcem, ter navsezadnje imeti dovolj odmora in prostega časa za počitek,« nam je dejal Filip. Njuni veliki življenjski želji pa sta nastopiti pod okriljem svetovno znane cirkuške predstave Cirque du Soleil ali kot kaskaderja delati na velikih hollywoodskih filmih. Sicer pa nimata težave početi karkoli, samo da jima je tisto v izziv in da v delu uživata.