Propadlo

Globoko v minusu: Petra je antitalent za posle

R.T.
12. 1. 2017, 13.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Hčerka milijarderja Bernieja Ecclestona očitno ni podedovala očetove poslovne žilice.

Profimedia
Petra med predbožičnim nakupovanjem.

Ob zagonu svojega posla je za večino podjetnikov običajno največja težava, kako zagotoviti zagonski kapital in sredstva, ki bi podjetje obdržala nad vodo v začetkih fazah poslovanja. Dejstvo pa je, da denar ni vse, in da podjetniki potrebujejo tudi kanček nadarjenosti za uspešno vodenje posla.

Da denar ni vse, pa dokazujejo tudi poslovni podvigi Petre Stunt, hčerke milijarderja Bernieja Ecclestona. Nesrečna Petra je ob vseh prednostih, ki jih prinaša dejstvo, da ji je denar za zagon posla in podporo zagotovil kar bogati očka, že v drugo poslovno zaplavala v globok minus.

Leta 2011 je Petra začela z linijo modnih dodatkov pod imenom Stark. Po petih letih je projekt globoko v rdečih številkah, saj dolg znaša 4,2 milijona funtov, samo v lanskem letu pa je izgubila okoli 170.000 funtov. Petrino podjetje izdeluje torbice iz pitonje in krokodilje kože, vsaka od njih pa stane med 400 in 3000 funti. Leta 2015 je Petrin tiskovni predstavnik trdil, da je podjetje Stark v mirovanju zaradi materinskih obveznosti Petre in da se star up znamke razvijajo več let. No, ob zadnjih rdečih številkah je komentar odklonil, poroča Daily Mail. 

To pa ni prva poslovna polomija 28-letne Petre, tudi mame treh otrok. Leta 2008 je je začela z linijo moških oblačil Form, ki je propadla po komaj 14 mesecih - kljub finančni pomoči prvega moža formule 1. 

Leta 2015 je Petrin tiskovni predstavnik trdil, da je podjetje Stark v mirovanju zaradi materinsih obveznosti Petre in da se star up znamke razvijajo več let. No, ob zadnjih rdečih številkah komentarja ni bilo.