Prezgodnje slovo

S partnerjem načrtoval božično kosilo, prehitela ga je smrt

T.L.
27. 12. 2016, 09.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bližnji prijatelji Georgea Michaela razkrivajo zadnje ure pevčevega življenja.

Reuters
Pred domovanjem glasbenika ljudje polagajo cvetje, sveče in besede v slovo.

Po prezgodnji smrti glasbenika Georgea Michaela v britanske medije prihajajo podrobnosti njegovih zadnjih ur življenja. O glasbenikovem zasebnem življenju, ki je bilo sicer precej razburkano, kar je priznaval v intervjujih tudi sam, je bilo v zadnjem letu malo znanega. Večinoma se je namreč zadrževal doma, zadnjič pa so ga v javnosti fotografirali septembra letos, ko je bil na večerji s prijatelji. Iz fotografij zelo slabe kvalitete je vseeno razbrati, da je glasbenik pridobil precej kilogramov.

Profimedia
Fadi Fawaz in George Michael še v času, ko sta bila par.

Stilist Fadi Fawaz, ki je bil uradno zadnji Michaelov partner, je razkril, da je prav on našel pevca mrtvega v postelji. V britanskih medijih so se pojavile tudi Fadijeve fotografije, ko je nakupoval v bližini Georgeovega doma v Goring-on-Thames le nekaj ur preden se je ustavil na domu slovitega glasbenika. 

Fadi je na twitterju zapisal, da ne bo nikoli pozabil trenutka, ko je zagledal Michaela spokojnega v postelji. In da ga ne bo nikoli nehal pogrešati.

Za Daily Telegraph je še dejal, da naj bi z Georgeom šla na božično kosilo. In da se je zato na božično nedeljo odpravil do njega, da bi ga prebudil. Vendar pa je našel Georgea mrtvega v postelji. 

Reuters
Umrl je na domu v Oxfordshiru.

Tudi dolgotrajni Georgeov partner, s katerim sta bila skupaj 13 let in se razšla leta 2011, Američan Kenny Goss, je dejal, da je strt ob smrti dolgoletne ljubezni. "Bil je velik del mojega življenja in sem ga zelo, zelo močno ljubil. Bil je izjemno prijazen in radodaren človek. Čudoviti spomini in glasba bodo vedno pomemben del mojega življenja in življenja tistih, ki smo ga ljubili in občudovali."

Tudi Kennyja so v dneh pred božičem opazili v bližini glasbenikovega doma. V Oxfordshire, kjer so glasbenika našli mrtvega, so hrano dostavili nekaj dni pred božičem.

O Georgovem življenju v zadnjem času je bilo mako znanega. Informacije pa so precej nasprotujoče. Medtem ko nekateri prijatelji trdijo, da je želel urediti svoje življenje in premagati odvisnost od drog, da bi znova začel nastopati, so drugi trdili, da je še bolj zabredel v droge (rad je imel marihuano, zalotili so ga tudi s kokainom) in postal odvisen celo od heroina. 

Menda je zadnje tedne pred smrtjo George užival v hedonističnih zabavah, da se je velikokrat zabaval globoko v jutro. 

Sosedje v Oxfordshiru so povedali, da ob redkih obiskih trgovinic in restavracij zadnje čase ni izgledal zdrav in da je pridobil precej kilogramov.

Reuters
Zadnji poklon oboževalcev umrlemu glasbeniku.

Oboževalci žalujejo in pred dvema njegovima hišama (v Goringu in Hampsteadu v Londonu) puščajo sporočila, spominke, cvetje in sveče.

Britanski The Sun je pisal, da je George Michael nameraval drugi dan božiča, ki ga Britanci imenujejo boxing day, preživeti s Shirlie Holliman, nekdanjo članico skupine Wham! in njenim sinom. George je s Shirlie ohranil tesne stike in je bil tudi boter njenemu sinu.