Slovo

Vedo, zakaj se je poslovil prezgodaj

T.L.
26. 12. 2016, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Glasbenik George Michael je umrl v spanju.

Profimedia
George Michael

Glasbeni svet žaluje. Leto 2016 je nepričakovano odneslo še eno veliko ime, ki se je zapisalo v glasbeno zgodovino. Na božičen dan je v svojih hiši v Oxforshiru umrl britanski pevec George Michael.

Policija je na božični dan, nekaj po 14. uri, vstopila v hišo priznanega glasbenika in producenta, kjer so ga našli mrtvega v postelji. Michaelov publicist je kasneje dejal, da je Michael umrl mirno, v spanju, poroča britanski The Guardian.

Uraden vzrok smrti še ni znan, policija sumljivih okoliščin ni odkrila, je pa glasbenikov menedžer Michael Lippman dejal, da je Michael umrl zaradi srčnega zastoja. 

Profimedia
Pred glasbenikovim domom oboževalci polagajo cvetje.

Svet žaluje

Medtem pa glasbenikovi prijatelji, kolegi in oboževalci žalujejo. V medijih in na družbenih omrežjih se spominjajo nadarjenega glasbenika in aktivista, pevko Madonno pa so številne smrti glasbenih velikanov v letu 2016 tako razburile, da je ob Georgovi smrti leto 2016 poslala v ... No, saj je jasno, kam. Smrt Goergea Michaela je ena od glavnih novic vseh otoških časnikov, glasbene revije pa sestavljajo sezname Georgovih največjih glasbenih hitov. In teh v bogati in dolgi karieri res ni manjkalo.