Intervju

Danijela v velikem pričakovanju

Simona N. Dakič
25. 11. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Hrvaška pevka Danijela Martinović skupaj z ekipo Radia Aktual že nestrpno pričakuje deveti Aktualov rojstnodnevni koncert, ki se bo zgodil v Stožicah.

Grega Wernig / M24.si
Danijela Martinović je odkrito spregovorila o svojem delu in ljubezni.

Kaj pripravljate za Aktualov koncert?

Grega Wernig / M24.si
Danijela Martinović
Danijela pravi, da je vsak koncert zanjo nekaj posebnega. Nikoli nima dvakrat enakega repertoarja, vrstnega reda pesmi. Repertoar vedno sestavi glede na ambient, publiko in trenutni navdih.

Vesela sem, da je zanimanje za koncert tako veliko. Všeč mi je, ko vidim, da se ljudje ne ukvarjajo samo s politiko in težavami, ampak se hočejo tudi zabavati. Sama obljubljam, da bom dala vse od sebe, da bo ta zabava res najboljša.

Kar precej teh pesmi vam je napisal vaš partner Petar Grašo. Katera vam je najljubša?

Na to vprašanje je težko odgovoriti, saj so mi vse pesmi ljube. Je pa seveda ena od meni najdražjih pesmi pesem Za tebe rođena, ki sem jo zapela leta 2005 na Dori. Besedilo je napisal pokojni Arsen Dedić, glasbo Petar Grašo in to je definitivno ena od pesmi, ki imajo posebno mesto v mojem srcu.

Si jo velikokrat zapojete? Recimo, ko ste žalostni …

Ja, seveda si jo zapojem, pa ne samo takrat, ko sem žalostna. Glasba in pesmi spremljajo vsa moja čustvena razpoloženja. Zelo rada pojem tudi takrat, ko sem srečna, vesela … Pesem je najlepše darilo … Res!

Ko ste že omenili darilo – že veste, kaj boste letos za novo leto podarili Petru?

Ne, s tem si sploh ne delava skrbi. Moram kar povedati, da najmanj rada podarjam ljudem darila za božič in novo leto ter ob nekih posebnih datumih, ki nam jih je vsilil moderni način življenja. Ko sem bila majhna, smo živeli zelo skromno in darila za božič so bila redkost. Darilo je bilo že to, da smo bili lahko skupaj, da smo skupaj z očetom okrasili jelko in prepevali božične pesmi. Jaz še vedno trdim, da smo mi največje darilo drug drugemu. In trudim se, da tako tudi živim, da izkoristim ta čas za to, da se jim opravičim, jih prosim odpuščanja in jim povem, da jih imam rada.

V tem je čutiti tudi malo romantike, kajneda? Povejte, kdo od vaju s Petrom je večji romantik?

Definitivno sem to jaz, čeprav je tudi Petar romantik. Se popravlja.

Res! Gredo pri tem zasluge vam? Ste ga v vseh teh letih skupnega življenja uspeli kaj spremeniti?

Ne, nisem ga niti poskušala spremeniti. Saj ljudje nismo tu zato, da bi spreminjali drug drugega. Lahko samo hodimo skupaj z nekom, lahko rastemo skupaj in delimo čarovnijo življenja. In nama se je zgodilo ravno to, da skupaj deliva to čarovnijo.