Survivor

Teja Pangerc je s Filipinov šla naravnost v cerkev

bp
7. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Teja Pangerc se je za naziv "edina preživela" častno in vztrajno borila, a je na koncu izpadla. Pravi, da se je na Filipinih izredno veliko naučila.

Pop TV
Teja je v šovu spoznala veliko novega o sebi in danes lahko reče, da je ponosna nase.

Zadnja izpadla tekmovalka šova Survivor pravi, da bi celotno izkušnjo opisala kot nepozabno in bi jo priporočila vsakomur. »Pa ne v smislu, da bi šel skozi enako izkušnjo kot jaz in mojih devetnajst sotrpinov. Niti ne pomislim, da bi ga pustili sredi samotnega otoka, kjer bi si moral vse priskrbeti sam. V mislih imam neko lažjo obliko, ki bi se mu vtisnila v spomin in ob kateri bi se v realnem življenju začel zavedati, da tudi če nima nič, ima vse,« je povedala Teja in dodala, da ji je bilo ob odhodu težko.

Izpadla tekmovalka Teja Pangerc: "Z letališča sem šla naravnost na krst svojega nečaka. Preoblekla sem se v avtu, vstopila v cerkev in postala krstna botra malemu Žanu."

»Tisti trenutek, ko sem zaslišala svoje ime, sem bila razočarana, a globoko v sebi sem začutila tudi veliko olajšanje. V enem stavku: 30 dni, 1000 nepozabnih emocij. Moram reči, da sem bila ena izmed redkih, ki ni imela veliko težav. Le nategnjena prepona, ki je oteževala hojo in mi delala preglavice pri določenih igrah, ter prebavne motnje zaradi prevelike količine hrane, ki smo jo dobili kot nagrado za zmago,« je razkrila Teja in izpostavila, da z nikomer ni imela konfliktov. »Z nikomer nisem imela posebnih zapletov in nesoglasij. Če gledam s stališča drugih tekmovalcev, lahko izpostavim Sandija. Jaz sem bila sicer v nasprotni skupini in ga nisem imela možnosti spoznati. Dvajset ljudi, dvajset različnih karakterjev in vsak je drugačen, zato smo bili tudi deležni tega resničnostnega šova. On je imel drugačen pristop in poseben karakter. V določenih trenutkih pod takimi pogoji te človek lahko zmoti in si ga enostavno ne želiš imeti v svoji družbi. Igra pa je le igra. Tu se boriš za svoje 'preživetje', zato je njegovo obnašanje upravičeno. Danes, v realnem življenju, ko imaš priložnost osebo spoznati na drugačen način, lahko mnenje povsem spremeniš. Tako sem tudi jaz spoznala, da je Sandi super oseba.«

Teja je priznala, da je bilo tekmovanje zanjo ena velika šola. »Enostavno prvih štirinajst dni samo razmišljaš, kaj si v življenju naredil narobe, komu bi se opravičil, kaj bi spremenil, kaj popravil … In ko prideš do spoznanja, da časa nazaj ne moreš zavrteti, si zastaviš nove cilje in postaviš pogoje, kako boš vse skupaj popravil in nadoknadil. V šovu sem se res veliko naučila, kar danes jemljem kot velik napredek v svojem življenju, in lahko rečem, da sem ponosna nase,« je zaključila Teja, ki si ne pusti do živega.