Španski dvor

FOTO: Kraljica končno dobila bitko

sn
18. 10. 2016, 07.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Praznovanje španskega dneva državnosti je bilo letos na moč razkošno. Kralj Felipe (48) in kraljica Letizia (44) sta namreč znana po tem, da jima spoštovanje tradicije pomeni eno od največjih vrednot. Pohvale pa niso letele le na pisano vojaško parado, temveč tudi na ženski del kraljeve družine.

Profimedia
Najbolj svečani dogodek leta se je seveda začel s pozdravom prvega Španca – kralja Felipeja.

Pred kraljevo ložo v Madridu se je ob prazniku pred nekaj dnevi sprehodilo več kot 3000 slovesno opravljenih vojakov, oficirjev in drugih funkcionarjev v pisanih svečanih opravah, a nič manj občudujočih pogledov, kot jih je bil deležen sprevod, so prisotni namenili tudi kraljevi družini.

Popolna družina

Očku in mamici sta se tokrat na pomembnem dogodku pridružili tudi princesi, desetletna Leonor in devetletna Sofia. »S svojo milo in uglajeno podobo sta deklici sliko kraljeve družine povzdignili do perfekcije,« so ponosno zapisali španski mediji.

Vsa Španija pa je ob tem dogodku tudi zapela slavo svoji kraljici. Nekdanja televizijska novinarka je morala zaradi ljubezni s princem v preteklosti prestati mnogo negodovanja in celo žaljivk ter se ves čas dokazovati, da je lahko dobra žena in spodobna članica kraljeve družine.

Profimedia
Kraljica in princesi so s svojo sproščenostjo dopolnile sliko popolnosti.

Letizia je zmagovalka

Zdaj je njena bitka očitno dobljena. »Ne le diplomacija na političnem parketu in srčno razdajanje v dobrodelnosti. Naša kraljica je ena najlepših na svetu, v eleganci se lahko kosa s katerokoli damo, zdaj pa je dokazala, da je tudi predana mama, iz katere materinska ljubezen in nežnost kar buhtita,« je bil le eden izmed pohvalnih komentarjev. Kraljičino božanje, smehljanje in tiho pogovarjanje s hčerkama v loži kljub burnemu dogajanju okoli njih pač ni ostalo neopaženo. In prav je, da je topel družinski odnos požel pohvale.