Nuša Rojs

Izpovedno balado posvetila Hildi

b.p.
27. 9. 2016, 12.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Vedno vesela in energična pevka Nuša Rojs tokrat predstavlja izpovedno balado Ta jesen (Kot bi bilo včeraj), ki jo je posvetila pokojni babici Hildi.

menart records
Nušo Rojs je Slovenija spoznala tudi kot pevko v priljubljeni skupini Skater, v kateri je dve leti aktivno soustvarjala pesmi.

Mlada pevka Nuša Rojs, ki je svoj čas pela tudi v skupini Skater, je zdaj posnela in na radijske postaje poslala izpovedno balado, ki govori o najboljši prijateljici, pokojni babici Hildi.

»Nikoli nisva bili samo oma in vnukinja, ampak tesni prijateljici, ki sva si zaupali vse. Moja oma je bila tista, ki je najbolj verjela vame in zajokala vsakič, ko je slišala mojo pesem na radiu, še ko sem pela v skupini Skater. Žal mi je, da ne more videti, kar sem ustvarila in dosegla sama v zadnjem letu. Pesem sem napisala lansko leto, takoj po njeni smrti. V besedilu je moje slovo, moje misli in besede, ki so ostale neizrečene. V njenih zadnjih dnevih sem bila vsak dan z njo v bolnišnici, jo držala za roko in ji govorila, kaj vse še mora doživeti z mano, a žal jo je bolezen premagala,« je povedala Nuša, ki je pesem in babičino sliko v spotu naredila zato, da jo spoznajo tudi drugi.

»Želim, da vsi izvedo, da je bila izjemno dobra oseba. Vsem želim sporočiti, da je bila to moja oma, ki ne bo nikoli pozabljena. Kjerkoli je, vem, da pazi name in mi pomaga na moji poti. Ta jesen ne bo nič lepa, sama bom čaj iz jurke pila. Jurka je vrsta grozdja, ki ga imamo pri hiši, in vedno, ko sem se vračala s teka s psičko Lelo, je oma čakala na verandi s čajem iz kuhane jurke. Po teku sem tako zavila k njej na verando in poklepetala z njo,« je še dejala Nuša, ki je s končnim izdelkom nadvse zadovoljna »Ni mi bilo lahko gledati slik, prepevati te pesmi, kazati bolečine, a mislim, da mi je uspelo prikazati, kaj čutim.«