Špas na vas

FOTO: Od hitrostnega pitja in žretja do lepega petja

Alesh Maatko
4. 9. 2016, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Minuli viken se je v osrčju idilične narave na Javoršici pri Moravčah odvil že drugi najbolj špasni festival v Sloveniji. Špas na vas je postregel s špasno kulinariko, top šit igrami in z več kot 100 glasbeniki, ki so zaigrali več kot 400 pesmi.

Organizator festivala Špas na vas
Tudi letos je program povezovala simpatična pevka in voditeljica Natalija Verboten.

Organizator festivala Špas na vas
Članov Gorenjskega kvinteta ne povezuje le glasba, temveč tudi številne anekdote.

Obiskovalci so uživali ob poslušanju številnih narodnozabavnih skupin, nastopili so Mladi Dolenjci, ansambel Smeh, Gorenjski kvintet, ansambel Namig, Mladi Gamsi, Ansambel Jureta Zajca, Mladi upi, ansambel Svetlin ter številni drugi.

V prvem festivalnem večeru pa so oder zavzeli prekaljeni rokerji Vlado Pilja & Yubox ter skupina Lusterdam, širši javnosti sta se predstavili tudi mlada rock skupina Mates in skupina Živel je mož, ki je igrala vse od bluesa in boogieja do latina. Tudi ljubitelji adrenalina so prišli na svoj račun. Tekači so premagovali travnike, gorske steze in za zaključek teka – klančino smučarske skakalnice, ljubitelji skoka v blato so poskrbeli za predstavo v vratolomnih akrobacijah, najbolj pogumni pa so se z mini avtomobilčki spustili po strmem klancu med 500 kockami sena.

Sočno in sončno

Manjkali niso niti hitrostno pitje in žretje ter zabava za otroke: skavtske igre in labirinti. Tudi letos je program povezovala simpatična Natalija Verboten, tokrat v družbi Uroša Bitenca. Zabavno srečanje so spremljali sončno vreme in številni obiskovalci, s čimer je bil zadovoljen tudi organizator festivala Sebastijan Kovačič, ki nam je zaupal, da tovrstnega festivala v Sloveniji še ni bilo; z njim so začeli lani, z letošnjim pa so zelo zadovoljni.