Smeh je pol zdravja

FOTO: Začel se je 9. festival Panč

b.p.
24. 8. 2016, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Vodilni pregledni festival stand-up komedije v regiji, ki streže tudi presežke iz tujine, ponovno ponuja maraton smeha na Ljubljanskem gradu, kjer je otvoritveni večer pripadel Vidu Valiču in drugim uspešnim komikom.

tomaž kos
Prvi večer se je občinstvo glasno smejalo ob nastopih Nejca Šmita, Matica Kokošarja, Huseina Šakanovića, Aleksa Curaća Šarića, Vlatka Štamparja in Vida Valiča.

Že prvi večer je občinstvo napolnilo grajsko dvorišče in se glasno smejalo ob nastopih televizijskega voditelja Nejca Šmita, debitanta Matica Kokošarja, Huseina Šakanovića, Aleksa Curaća Šarića, Vlatka Štamparja in zvezdnika večera, Vida Valiča, ki se je po nekaj letih vrnil v objem festivala Panč. Program je po protokolu povezoval Andrej Težak - Tešky, ki se je po osmih letih paradiranja v unikatnih frakih, ukrojenih tudi po zamislih Alana Hranitelja, letos predstavil v gangsterski obleki v stilu Imperija pregrehe.

Do konca tedna

 Ta teden se bo na Ljubljanskem gradu zvrstilo 26 komikov iz osmih držav. 

Osrednji regionalni festival stand-up komedije ponuja letos 26 komikov iz osmih držav, atraktivni Črni torek in premierni Angleški petek. Odlično energijo in smeh je bilo čutiti tudi sinoči, saj se je na grad vrnil najbolj brutalen gost v zgodovini festivala, Američan Scott Capurro, ki je nastopil tudi v filmih Očka v krilu in Vojna zvezd.

Pot v pekel pa so mu tlakovali Gašper Bergant, Aleksandar Perišić in Tomislav Kozačinski - Koza. Nocoj bodo ob Pižami ordinirali Marina Orsag, Domagoj Pintarić in Marko Puljiz. Pika na i letošnji hrvaški »all stars zasedbi« pa bo četrtkov nastop ljubljenca slovenske publike, Ivana Šarića, ki mu bo tokrat pariral udarni tercet domačih radijskih in TV-zvezd: Tanja Kocman, Uroš Kuzman ter Klemen Bučan. Čisto na koncu pa bo Panč ponudil tudi glavno novost – all english night oziroma angleški večer, ki ga bo stkala čezatlantska naveza Kanadčana Daniela Ryana Spauldinga, Rusa Gleba Tuguševa, Američana Dava Hilla ter Britancev Princa Abdija in Gavina MacKenzieja.

Tomaž Kos
Zvezdnik večera Vid Valič se je po več letih prerekanja z vodilnimi festivala Panč le pomiril in končno spet nastopil.