Zabava

Severinin bivši spet grozi Igorju

mv
16. 8. 2016, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Srbski podjetnik Milan Popović je nekaj časa svojo nekdanjo partnerico Severino in njenega moža Igorja Kojića pustil na miru, zdaj pa mu je spet prekipelo. Igorju grozi, da ga bo tožil za vsako objavo fotografije sina Aleksandra.

Facebook
Milan Igorju očita, da njegovega 4-letnega sina spravlja v nevarnost.

Milan ima s Severino štiriletnega sina Aleksandra, ta pa se je v zadnjem letu močno navezal na novega moža svoje mame, 27-letnega Igorja Kojića. Slednji dečka obožuje in njegove fotografije večkrat objavi na družbenih omrežjih, kar pa dečkovemu očetu niti malo ni všeč. Spet se je obrnil na odvetnike, saj pravi, da želi sina zaščititi.

instagram
Igor malega Aleksandra obožuje in na spletu večkrat objavlja njegove fotografije.

Doseči želi prepoved objavljanja fotografij malega Aleksandra na spletu, saj se boji, da bi fotografije lahko nagovorile potencialne pedofile ali nepridiprave spodbudile k dečkovi ugrabitvi. Tožba vsebuje tudi člen, ki govori o tem, da bi moral Igor, če prekršil odločbo, za vsako objavljeno dečkovo fotografijo Milanu plačati 700 evrov odškodnine. Z vsako naslednjo objavljeno fotografijo se znesek podvoji. Če kazni ne bo poravnal, ga lahko doleti tudi zaporna kazen.

Krši otrokovo pravico do zasebnosti

»Igor z objavo sinovih fotografij na spletu krši njegovo pravico do zasebnosti. Z objavami tudi omogoča vsem medijem, da sinove fotografije uporabljajo v člankih. Odraščanje mojega otroka je izpostavljeno javnosti na vsakem koraku in to ga lahko spravi v nevarnost. Kaj če ga ugrabijo? Ali če postane tarča pedofilov? To se mora nehati,« je odločen zaskrbljeni oče.