NAPORNO ZDRAVLJENJE

FOTO: V boju proti raku si je sama pobrila lase

mv
23. 7. 2016, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Igralka Shannen Doherty, ki je zaslovela z vlogo v nekoč zelo priljubljeni seriji Beverly Hills, je nedavno razkrila, da se zadnje leto bojuje z rakom na dojkah. Njeno zdravstveno stanje se ne izboljšuje, čaka jo odstranitev dojk in kemoterapija, zato se je odločila, da si kar sama pobrije lase.

instagram
Igralka se je odločila, da si sama pobrije lase.

Shannen si je lase postopoma pobrila v družbi mame Rose Elizabeth Doherty in prijateljice Anne Marie Kortright, priznala je, da je bilo težko in da je za to potrebovala kar nekaj poguma. Celoten postopek britja las je objavila na svojem instagramu, kjer ji oboževalci množično želijo čim hitrejše okrevanje in ji iz dneva v dan vlivajo pogum, ki ga bo potrebovala, da premaga bolezen.

instagram
Pred tem se je stisnila k mami, ki jo je tolažila.

Shannen je s spletnimi prijatelji delila postopek britja glave, s katerim je želela pokazati, da je pripravljena premagati raka.

Raka odkrili po naključju

Petinštiridesetletni igralki, ki je zaslovela v devetdesetih letih z vlogo Brende v seriji Beverly Hills 90210, so raka odkrili lani, ko se je včlanila v sindikat igralcev, zaradi česar ji je pripadlo tudi boljše zdravstveno zavarovanje – in na rutinskem pregledu so odkrili raka dojk. Pozneje je zato tudi tožila svojega nekdanjega menedžerja oziroma njegovo družbo, saj so »pozabili« plačati račune, o čemer je niso obvestili, sama pa zato ni imela možnosti preventivnega pregleda, je avgusta lani zapisala v tožbi. Če bi lahko šla na pregled prej, bi ji raka verjetno odkrili že takrat, meni zvezdnica. 

instagram
Celoten postopek britja glave je objavila na instagramu …

Odstranili ji bodo dojki 
Od lanske pomladi se tako bojuje z rakom, a medtem ko se ta sicer ne širi, se stanje kljub zdravljenju ne izboljšuje, zato je Dohertyjeva že februarja razkrila, da ji bodo morali odstraniti dojki. »Na koncu so to samo prsi, kajne? Mislim, rada jih imam, moje so, lepe so, ampak ko pomislim širše, bi bila raje živa, raje bi se postarala s svojim možem,« je dejala. 

instagram
… kjer jo oboževalci spodbujajo, da naj ne obupa.

instagram
Shannen se z rakom bori od lanske pomladi.

zimbio
Spomnimo se je kot Brende v priljubljeni seriji devetdesetih let Beverly Hills.