Zvezde pod klobuki

FOTO: Zmagal klobuk s posebnim pomenom

Sonja Javornik in Nejc Simšič
17. 6. 2016, 21.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Tisti, ki jih je zaradi dopoldanskega naliva skrbelo, ali piknik v Smledniku sploh bo, bi morali bolj zaupati zvezdam. Oziroma Zvezdam. Revija, ki poroča o zvezdah, ima očitno tudi pri tistih nad nami precejšen vpliv.

Mare Vavpotič
Regina se je zaradi vroče atmosfere odločila za ohladitev z barcaffe breeze in bila več kot navdušena.

Še pred četrto uro je bilo namreč na golf igrišču vse nared – vključno s sončkom  za prihod največjih zvezd naše scene, ki so proslavile prvi rojstni dan revije Zvezde. Urednica revije Zvezde Simona Dakič je prijazno pozdravila svoje goste, med katerimi se je posebej razveselila Bernarde Jeklin, ki je pred leti začela s piknikom Pod klobuki. Nekoč je bila ta zabava v ljubljanskem parku Tivoli, pa na nekaj drugih večjih lokacijah, vendar se je prav Smlednik izkazal kot najbolj gostoljuben prostor za naše zvezde, ki imajo možnost različnih aktivnosti  od plesa ob izvrstni glasbi do golfa ali pogleda v prihodnost ob mizah z vedeževalkami.

PIKNIK ZA VSE OKUSE

»Tako pozitivne energije pa ni bilo še nikoli,« je povedala Zdenka Kahne, ki ni zamudila še niti enega piknika Pod klobuki. In res. Zdi se, da je prav tista negotovost zaradi vremena potem gostom, ko so videli, kako lep popoldan se je naredil, dala dodaten razlog za veselje in uživanje na tej zabavi, ki med poznavalci velja za eno najbolj priljubljenih, če ne kar prvo na listi prav zaradi sproščenega vzdušja in resnično izvrstne organizacije. Tudi tokrat je dišalo po žaru, po morskih specialitetah, gurmani so pohvalili gaspačo, otroci so se sladkali s palačinkami in sladoledom, sicer pa so imeli tudi animacijo, tako da so starši lahko v miru klepetali in se zabavali z zvezdniškimi kolegi. Mnogi pa so seveda tudi zaplesali, saj je izjemni pevec Samuel Lucas, ki je z DJ Dadyjem tokrat skrbel za dobro glasbo, ustvaril odlično vzdušje.

IZVIRNA POKRIVALA

Medtem ko imajo v Angliji na prireditvi Ascot že res dolgo tradicijo nošenja klobukov, je pri nas prav ta piknik poskrbel, da so pokrivala vse bolj priljubljena. Tudi letos so na pikniku tisti, ki niso sami poskrbeli za pokrivalo doma, lahko ob prihodu kupili klobuk, zbrani denar pa je – poleg prostovoljnih prispevkov  šel v dobrodelne namene. Res je bilo kar nekaj takih, ki so se odločili za to možnost, po drugi strani pa je imela strokovna komisija revije Zvezde kar težko nalogo pri izbiri najboljših pokrival, saj jih je bilo tudi letos ogromno – iz različnih materialov, barv in vzorcev.

Če je bila konkurenca med otroki res bolj borna in je tako hčerka Francija Keka z ljubko kosmato kučmo za las premagala nečakinjo Danijela Popovića, ki ji je mama na klobuček našila živalske figurice, če tudi med moškimi ni bilo kaj dosti izstopajočih pokrival in je mister Slovenije Tilen Grah s slamnikom, ki ga je okrasil z baloni, premagal Francija Keka, ki se je odločil za pilotsko čelado, in Dušana Erbusa, očeta priljubljene pevke Ines Erbus, ki je imel zanimiv srebrn klobuk, pa je bil pri ženskah res cel kup zelo domiselnih pokrival. Regina je med tistimi, ki vsako leto navdušuje, saj prireditev jemlje resno in ji ni vseeno, kaj bo imela na glavi. Tokrat je imela na klobuku limone, ki so se lepo ujemale z obleko. Zelo zanimivo pokrivalo si je naredila Saša Pavlin Stošić, ki ji ni vseeno za naš planet in ekologijo – njeno pokrivalo je bilo tako ustvarjeno iz odpadkov. Našla je nekaj plastičnih ovojev za šopke, v katere je dala ovitke čokoladic, prijateljica pa je s strojem za topljenje plastike poskrbela, da sta odpadne materiale oblikovali v naglavni okras. Ampak članice uredništva revije Zvezde je vseeno najbolj pritegnila zgodba o klobuku Jerce Legan, ki se je poklicno posvetila ženskim vprašanjem, zato je med nekim potovanjem po Ameriki kupila klobuk, ki so ga nosile prve borke za pravice žensk.