Ena žlahtna štorija

Snemanja prilagojena Vesnini nosečnosti

Sonja Javornik
6. 6. 2016, 21.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Igralka, ki v Eni žlahtni štoriji navdušuje v vlogi Anice, je pred kratkim začela porodniški dopust, vendar to ne pomeni, da poležava doma v brezdelju. Prav nasprotno. Zdaj končuje še zadnje opravke, med drugim tudi še lika oblekice za svojega tretjega sinka, ki naj bi prišel na svet v prvi polovici junija.

Andrej Križ / M24.si
Vesna in Andrej bosta v teh dneh dobila prvega skupnega otroka, sicer pa se je Andrej že izkazal kot dober ‘pomožni očka’ za Vesnina otroka iz prvega zakona.

Vesna Pernarčič se seveda že veseli, da bosta njena sinova iz prejšnje zveze dobila bratca, razmišlja pa tudi že o jeseni, ko bo – sicer v nekaj manjšem obsegu – spet sodelovala pri Štoriji.

Ali ste se s fanti doma že dogovorili, kako se boste organizirali, ko pride dojenček?
Ne, bo, kot bo. Nisem človek, ki vse načrtuje.

Četrta sezona Štorije bo hudomušna in igriva. 

Ali načrtujete vsaj dopust?
To pa res. Letos bomo šli na slovensko obalo, ker bo otrok še premajhen za daljšo pot.

Ali se bolje počutite pred kamero ali na odru?
Oder bo vedno moja ljubezen. Drugače je, ko stopiš na oder pred ljudi, kot pa pred kamero, kjer ni nobene povratne informacije. V gledališču ljudje dihajo s teboj in to čutiš.

Kar nekaj igralcev dela veliko razliko med teatrom in televizijo, češ da so se tisti, ki igrajo v serijah, prodali … Ste kdaj čutili takšne predsodke tudi sami?
Tudi sama sem tako mislila, vendar sem hitro razčistila s tem. Kot igralka delam vse, kar je povezano z igralstvom, in pred kamerami ni delo nič slabše kot v gledališču. Potrebno je enako veliko truda, čeprav seveda na drug način, kot ga zahteva format nadaljevanke. To še ne pomeni, da sem se prodala. Če pa kdo tako misli, mi je vseeno. Vsekakor se mi zdi bolje, da v serijah igramo igralci kot pa ljudje drugih poklicev, kajne.

4. sezona Ena žlahtna štorija se na male zaslone vrača jeseni, prva klapa četrte sezone pa je že padla pred dnevi. 

Uspeh serije je bil nad pričakovanji. Zdaj se že ve, da boste delali še četrto sezono. Kar nekaj vaših kolegov, ki igrajo v tej in drugih serijah, pravi, da je tempo skoraj prehud. Kako vi usklajujete vse obveznosti? Vam je kdaj žal, da ste sploh sprejeli vlogo?
Očitno sem zelo vzdržljiva. Že takrat, ko sem snemala serijo Lepo je biti sosed, sem se navadila na tak divji tempo dela, vmes pa sem zelo veliko delala v gledališču in me ni bilo skoraj nič doma niti med tednom, pa tudi med vikendi. Takrat je bilo zame še celo bolj naporno, saj sta bila oba sinova še zelo majhna. Seveda so snemanja naporna, vendar je veliko odvisno od tega, kaj še delaš zraven.

Kako bo vaša nosečnost vplivala na scenarij Ene žlahtne štorije?
Nosečnosti se ni dalo skriti, zato so prilagodili scenarij in vključili še Aničino nosečnost. Zame so tudi prilagodili termine snemanja, saj zadnji mesec nisem bila več sposobna stati tako dolgo, kot sem lahko prej.

Kako so sploh sprejeli novico o vaši nosečnosti? Vas je bilo strah, da bodo vaš lik črtali iz serije?
S tem se nisem obremenjevala, saj dajem prednost zasebnemu življenju. Ampak sodelavci so bili zame veseli, novico so lepo sprejeli, odgovorni pa so poskrbeli, da je scenarij prilagojen novi situaciji.