USODNO VINO

Pretreslo mu je življenje

Sonja Javornik
27. 5. 2016, 20.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nanizanka, ki so jo uspešno prenesli v slovensko okolje, se je pred dnevi končala. Tudi druga sezona je postregla z zvrhano mero ljubezni in spletk, da o različnih zgodbah in skrivnostih niti ne govorimo.

POP TV
Igralec Iztok Valič pravi, da moraš biti pri takem poklicu odprt za vse.

Igralec Iztok Valič priznava, da se je njegovo življenje precej spremenilo, odkar igra v seriji Usodno vino, saj je tempo snemanja precej naporen. Proste dneve zato izkoristi predvsem za to, da se druži s svojimi najdražjimi.

Koliko stvari ste na koncu naredili, čeprav ste rekli, da jih nikoli ne boste?
Da, res je, da se zarečenega kruha največ poje. Marsikdaj si rečeš: »Tako neumen pa nikoli več ne bom!« In glej ga, šmenta, kmalu ponoviš enako neumnost. Včasih imaš občutek, da kar malo namensko in sebi v zabavo popustiš, da se napaka ponovi. Potem se opravičiš samemu sebi, da si pač takšen in da ti ni pomoči. Se pa v življenju zgodijo globlje izkušnje, katerih napake nikoli ne ponoviš. Ker so preveč boleče ali res skrajno neumne. 

POP TV
Nina Dolinar, ki jo igra Inja Zalta, je v seriji dobila novega očeta.

Kako se danes počutite v svoji koži?
Počutim se odlično in se zabavam, ko igram v nadaljevanki Usodno vino. Moj urnik se je spremenil in s tem tudi moje dnevne navade. Vstajam ob 4. uri zjutraj ali najpozneje ob 5.30, nato odidem na snemanje ali se začnem učiti besedilo. Zvečer pa odidem čim prej spat, da sem naslednji dan spočit. Prosti dan je posvečen domačim. In reči moram, da ima to zgodnje vstajanje tudi dobro plat. Neverjetno veliko in hitro lahko narediš v tem jutranjem času in še ti ostane veliko od dneva.

Ali znate lenariti?
Trenutno ni časa za dobro in kvalitetno lenarjenje, v katerem lahko razmišljaš o marsičem. Na koncu sploh ne veš, ali si sploh lenaril ali dobro izkoristil čas z razmišljanjem o stvareh, ki ji moraš v prihodnosti narediti.

Bi rekli, da je ljudem, ki imajo uspešno, zahtevno kariero in službo, težje ohraniti zvezo?
Vse je odvisno od posameznika. Če greš v zvezo zato, da boš kaj naredil za partnerja in da boš pustil njegov jaz, da živi in se razvija, zato, ker ga imaš takega tudi rad in ga spoštuješ ter si zanj vesel, potem ima zveza vse možnosti. Če pa je ego vsakega partnerja obrnjen le k sebi, so spori vsakodnevna in mučna stvar. Vse je odvisno od preproste stvari. V medsebojnem odnosu so pomembna dejanja, in ne kič lepih besed. Dajanja, in ne jemanja. Zato je pomembno, da partnerja in njegovo delo že na začetku spoznaš in sprejmeš. Da ni edina stvar, ki te je pripeljala v zvezo le in samo njegov lepi nosek. Vse drugo, kar z njim prihaja, pa le vse drugo, kar smo si želeli in zamišljali.
Seveda take zveze niso lahke in je treba včasih trdo delati, da se ohranijo. Pomembno orodje, ki ti lahko pri tem pomaga, je humor.

Vam je težko določiti prioritete ali vedno točno veste, kaj je pri vas na prvem mestu?
Sčasoma ugotoviš, da imaš v sebi zgrajeno lestvico prioritet, pa če si to priznaš ali ne. Na dnu te lestvice se včasih vrstni red zamenja, toda zgornji ostaja. Družina – vsi moji!

Pop Tv
Zgodba za serijo Usodno vino, ki so jo začeli predvajati lani septembra, je nastala na slovaških tleh.

Kako imate organizirano gospodinjstvo?
Kaj dobrega skuham, ko smo vsi za mizo, ko sem sam, pa dober zrezek, veliko solate in sadja.

Kaj bi v teh dneh našli v vašem predvajalniku glasbe?
Vsega po malem. Nekoč sem poslušal samo klasično glasbo, zdaj pa rad poslušam vse. Odvisno od razpoloženja in družbe.

Imate radi knjige ali berete samo strokovno čtivo?
V mojem poklicu moraš biti odprt za vse. Čim več stvari je treba poznati in jih sprejemati. Branje mi je pomenilo vse življenje resno delo. Moja starša sta po tej strani močno vplivala name. Zlasti moja mati, ki je bila profesorica slovenščine. Zato je bila knjiga v našem življenju vsakodnevna spremljevalka in pobudnica številnih pogovorov. V času mojega študija na akademiji pa sem se gibal v družbi vrstnikov, v kateri smo kar tekmovali, kdo je kaj prebral, da smo potem do jutranjih ur razčlenjevali, in kot bi danes rekli, viharili z možgani po prebranem.

Ali ste opazili, da se bolje počutite, odkar je končno posijalo sonce v naše kraje?
Meni so bili vedno všeč ti štirje letni časi, ki jih imamo na tem koščku zemlje. Čim bolj izraziti so, tem bolj mi je vse v naravi videti zdravo in urejeno. Prav ti letni časi se mi zdijo redko bogastvo, ki nam je tukaj živečim dano. Upam, da se to ne bo spremenilo ali popačilo.

Koliko ste na tekočem s politiko?
Menim, da moraš biti kot član te družbe seznanjen s tem, kaj se okoli tebe dogaja. Včasih tudi če nočeš.
S politiko se ne bi ukvarjal, ker za to nimam pravih sposobnosti. Politika je poklic kot vsak drug, orodja, ki jih uporablja, pa niso za mojo roko.

Ali reciklirate?
Seveda! In mislim, da to počne že večina Slovencev. To recikliranje se je kar lepo vključilo v naše življenje in ima svoj pameten namen.

Koliko kozmetičnih izdelkov uporabljate?
Kar je za moške normalno in ženskam prijetno!

Kaj bi danes našli v vašem hladilniku?

Zrezke, solato, limone, maslo, jogurte, košček salame, marmelado in še kaj. Na polici pa med.