Skupna pesem

Vlado Kalember posnel duet z bivšo ženo

Alesh Maatko
26. 5. 2016, 15.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kljub ločitvi imata Vlado in Ana še danes odličen prijateljski in poslovni odnos, kar dokazuje tudi to, da sta leta 2014 nastopala v šovu Zvezde pojejo, poleg tega pa sta posnela še duet Ljubio bih, nemam koga.

Osebni album
Vlado Kalember Ana Rucner

Leta 1984 je Vlado Kalember z Izoldo Barudžija zastopal Jugoslavijo na Evroviziji s pesmijo Ćao, amore.

Vlado Kalember in 30 let mlajša Ana Rucner sta se poročila leta 2006, razšla pa v začetku leta 2014. V šali Vlado pove, da sta njegova nekdanja tast in tašča mlajša od njega. Z Ano ima 9-letnega sina Dariana ... in duet za pesem Ljubio bih, nemam koga. Zanimivost pri tej pesmi je, da je Vlado pod glasbo podpisal Kornelije Kovača, ker ima začetek refrena podobnost s Čolićevo »Pjevam danju, pjevam noću«, katere avtor je Kornelije Kovač. To je Vlado ugotovil šele, ko je bila pesem že posneta, drugače bi podobnost takoj spremenil. Ker ni želel, da se govori, da krade pesmi, je Kovača podpisal, čeprav velja za plagiat, če so vsaj štirje takti identični, v njegovem primeru pa sta dva.

Skupen nastop

A to še ni vse. V začetku junija bosta v Festivalni dvorani Lent v Mariboru del plesnega večera s skupino Srebrna krila. Vlado Kalember in Denis Poštrak sta namreč v enem poznem večeru oziroma že noči v Zagrebu dobila idejo, da bi poskusila vrniti plesne večere, kot so se dogajali pred desetletji. Na Hrvaškem se namreč počasi vračajo.

Kdo je Vlado?

Večni mladenič, kot ga imenujejo, je leta 1978 ustanovil skupino Srebrna krila, ki je že s prvo pesmijo Ana dosegla neverjetno popularnost. Vlado je s skupino Srebrna krila in še v solo karieri prodal več kot osem milijonov nosilcev zvoka. Vrhunec uspeha je bil leta 1983 v Moskvi, kjer so prodali neverjetnih 250.000 vstopnic ... Leta 2012 je znova zbral Srebrna krila, vsi skupaj pa nastopajo še danes.