Propad zvezdnika

"Res je! Nahranil sem jih, jim dal drogo, potem je sledil seks"

R.T.
24. 5. 2016, 15.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Enemu največjih seks škandalov v Hollywoodu ni videti konca. Bill Cosby je priznal spolna druženja z najstnicami, povezavo z agencijo, ki ku je vsak teden za družbo pošiljala manekenke, pa tudi uporabo pomirjeval.

Profimedia
Bill Cosby na zaslišanju februarja letos.

Bill Cosby se je danes pojavil pred okrožnim sodiščem v predmestju Philadelphie, kjer se sooča z obtožnico spolnega napada na žensko leta 2004. Sodišče je zatem razsodilo, da imajo tožilci dovolj dokazov za sojenje 78-letnemu televizijskemu zvezdniku, ki so ga aretirali 30. decembra in izpustili po plačilu milijona dolarjev varščine. ž

Sodnica Elizabeth McHugh je po triurnem predhodnem zaslišanju v Norristownu razsodila, da obstaja dovolj dokazov za začetek sodnega procesa.

"Tukaj smo, ker želimo resnico. Želimo služiti pravici. Primer se bo nadaljeval in posledično se veselimo, da dobimo datum za začetek sodnega procesa," je dejal tožilec Kevin Steele. 

V javnost so pricurljali deli zapisov z zaslišanja

Cosby je priznal, da je 19-letni Theresi Serignese v Las Vegasu leta 1976 dal tablete metakvalona, psihoaktivne droge, ki po daljši uporabi lahko povzroči psihično in fizično odvisnost, oteži dihanje in povzroči delovanja srca. Metakvalon deluje podobno kot pomirjevala oz. barbiturati in se običajno predpisuje bolnikom z depresijo. Priznal je tudi druženje z neko drugo najstnico leta 2000, ki ga je »ročno zadovoljila«.

Druga najstnica je bila je ena izmed številnih deklet, ki mu jih je vsak teden pošiljala agencija. Igralec, ki mu je danes 78 let, je na zaslišanju povedal, da je dekletom priskrbel »zelo zelo dobro hrano«, piše Daily Mail.

Bill Cosby se bo moral v kratkem zglasiti na sodišču v Pennsylvaniji, kjer bodo končno presodili, ali bo zoper njega vložena obtožnica za kaznivo dejanje spolnega nasilja in zlorabe, čemur bi sledil sodni proces.

V nadaljevanju lahko preberete nekaj odlomkov z zaslišanja, v katerih Cosby priznava, da je dekletom dajal pomirjevala in imel z njimi spolne odnose.

Andrea Constand

O odnosu s Therese Seringnese, ki je po incidentu z njim preživela nekaj tednov:

V: Ste ji dajali metakvalon?
O: Da.
V: Kako se tablete učinkovale na njo?
O: Postala je, kot smo takrat temu rekli, omamljena.
V: Ona meni, da ni bila sposobna odločatio tem, ali je po tem sploh zmožna imeti sploni odnos. Mislite, da je to čudno?
O: Ne vem ... Pred koliko leti, se je to zgodilo? 1976? Gospodično Picking sem srečal v Las Vegasu. Dobila sva se v zaodrju. Dal sem ji metakvalon in potem sva seksala.

O spolnem odnosu z najstnico:

V: Povedala je, da vas je opomnila, da ne pije, vi paste po povabili k sebi in ji dali amaretto. Se spominjate, da ste ji ponudili alkohol?
O: Ne.
V: Rekli ste ji, naj se usede k vam na kavč, jo objeli in jo začeli masirati po ramenih in rokah. Je to res? To se je zgodilo potem, ko ste spoznali njene starše.
O: Mi lahko pojasnite kdaj, časovno.
V: Takrat je bila stara 17 let, a v obdobju v katerem ste jo poznali, je dopolnila 18 ali 19 let. Enkrat kasneje vam je z losjonom zmasirala penis, ali ne?
O: Da.
V: Torej, uporabila je losjon za masažo vašega penisa in vi ste ejakulirali?
O: Bingo.

Drugo tožbo, o kateri je treba še odločiti, pa je proti njemu vložila Andrea Constand, ki je igralca spoznala leta 2002. Več let sta se družila, in ona ga je medtem klicala mentor. Njune izjave si sicer nasprotujejo, vendar ga je Constandova prijavila policiji že leta 2005, skoraj leto dni po prvem domnevnem napadu. Constandova trdi, da ji je dal tablete, za katere je dejal, da so zeliščni dražeji, skupaj znjimi je popila tudi manjšo količino vina. Zbudila se je več ur pozneje, s privzdignjeno majico in odpetimi hlačami, in takoj zbežala iz hiše.

Bill Cosby in njegova žena Camille

Cosbyja na vseh teh zaslišanjih spremlja njegova žena Camille, ki je tudi sama morala pričati. Par se je poročil leta 1964 in imata štiri hčerke: Errin, Enso, Evin in Erico. Najstarejšega, sina Ennisa, so ustrelili med poskusom ropa leta 1997, ko je ob cesti menjaval zračnico in mu je bilo 27 let.