Previdnost velja

Z lahkoto do tisoče evrov vrednega plena

T.L.
24. 5. 2016, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Vhodna vrata naj bodo vedno zaklenjena, tudi če ste doma, sicer se vam lahko pripeti, da boto to izkoristili nepridipravi.

Thinkstock
Odganjanje vlomilcev

Policisti PU Ljubljana so v ponedeljek obravnavali dva dogodka, v katerih so se nepridipravi precej finančno opomogli.

Najprej so bili okrog 10. ure obveščeni o drzni tatvini v Rožni dolini. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec preko noči iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil nakit, denar in dokumente ter z dejanjem lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov. Ob dogodku policisti opozarjajo občane na samozaščitno ravnanje, in sicer da zapirajo in zaklepajo vrata tudi ko so doma, še posebej pa v nočnem času.

"Obral" je kar dva stanovanja

Okrog 15. ure so bili obveščeni o vlomu v stanovanje na območju Novega Polja. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je neznani storilec v dopoldanskem času na še nepojasnjen način prišel skozi zaprta vrata skupnega stopnišča v dvostanovanjskih hiši, nato pa pristopil do vhodnih vrat stanovanja in vlomil, od koder je odtujil denar in nakit.

Nato se je sprehodil do vhodnih vrat drugega stanovanja, ki so bila odklenjena, vstopil v notranjost,  kjer je vlomil skozi vrata sobe in odtujil denar. Oba oškodovanca sta bila v dejanju oškodovana za skupno nekaj tisoč evrov. Policisti nadaljujejo z delom.