Billboardove nagrade

FOTO: Ganljiv večer Celine Dion

Alesh Maatko
24. 5. 2016, 17.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Glasbena legenda Celine Dion je na podelitvi Billboardovih nagrad prejela nagrado za življenjsko delo, ki jih tradicionalno ob koncu tega večera podelijo glasbenim ikonam.

Reuters
Z venčkom uspešnic je glamurozni večer odprla ena in edina Britney Spears, ki je znova poskrbela za spektakel.
Zvrhan koš različnih nagrad
Med nagrajenci so bili Adele (top, najboljši izvajalec, najboljši Billboardov album), Justin Bieber, One Direction, Drake, David Guetta, Drake, Luke Bryan in mnogi drugi. Zmagovalec med prejemniki je vsekakor The Weeknd, ki je pobral največ zlatih kipcev.

Prestižno nagrado ICON podelijo predvsem vsem tistim glasbenikom, ki so s svojim delom ustvarili brezčasne glasbene zgodbe ter so z izjemnim talentom ustvarjalca in izvajalca vplivali na razvoj glasbe. Kanadska pevka Celine Dion je leta 1988 v Dublinu s pesmijo Ne partez pas sans moi zmagala celo na Pesmi Evrovizije. Glasbenica je v 30-letni karieri prodala več kot 250 milijonov albumov in nanizala številne uspešnice, ki še danes živijo z nami. Je prejemnica petih grammyjev in šestih Billboardovih nagrad, dveh oskarjev, šestih nagrad American Music Awardsov, 20 nagrad Juno Awards (Kanada) in 40 nagrad Felix Awards (Quebec). Kar 17 njenih albumov je osvajalo najvišja mesta lestvice Billboardovih 200. Z enajstimi singli, ki so osvojili prva mesta, je 48-letna pevka nosilka 55-letnega rekorda v kategoriji ženskih izvajalk. Leta 2004 je pevka prejela diamantno nagrado za najbolje prodajano izvajalko v zgodovini, leta 2007 pa nagrado legend za izjemen uspeh in doprinos glasbeni industriji.

ŠOV GRE NAPREJ

Celine Dione je že pred slavnostno prireditvijo sama izrazila željo, da po prejetju nagrade nastopi s posebno točko Show Must Go On (Šov se mora nadaljevati). »Mislim, da si je izbrala to pesem, ker trenutno odraža njeno trenutno obdobje v življenju. Moram priznati, da je odlično izbrala,« je ob tem povedal izvršni producent Mark Bracco.

DOSEDANJI PREJEMNIKI

Dosedanji prejemniki te prestižne nagrade so bili Neil Diamond (2011), Stevie Wonder (2012), Prince (2013) in Jennifer Lopez (2014).