KRIVI MEDIJE

Clooney ve, zakaj Trump ne bo predsednik ZDA

T.L./STA
12. 5. 2016, 17.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

"Predsednika Trumpa ne bo," je zatrdil Clooney, ki je krivdo za politični vzpon milijarderja pripisal želji ameriških televizijskih mrež po povečanju gledanosti.

Instagram
George Clooney je prepričan, da Trump ne bo predsednik ZDA.

Ameriški filmski igralec George Clooney je na filmskem festivalu v Cannesu pritegnil precej pozornosti z izjavo, da Donald Trump ne bo nikoli postal predsednik ZDA.

Clooney spregovoril na novinarski konferenci s kolegico Julio Roberts ob premieri filma Denarne igre, ki ga je režirala Jodie Foster.

Strah ne poganja ZDA

"Predsednika Trumpa ne bo," je zatrdil Clooney, ki je krivdo za politični vzpon milijarderja pripisal želji ameriških televizijskih mrež po povečanju gledanosti. "Strah ni nekaj, kar poganja našo državo," je nadaljeval filmski zvezdnik in dodal, da se Američani ne bojijo muslimanov, žensk in beguncev. Ob tem je begunsko krizo označil za najhujšo krizo, s katero se sooča svet.

Clooney je izrazil javno podporo demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton in je tudi sicer zelo politično in družbeno aktiven. Obsodil je ameriško invazijo na Irak, vodil kampanjo proti genocidu v Darfurju, podprl predsednika Baracka Obamo in zbral več milijon dolarjev za žrtve potresa na Haitiju leta 2010.

Clooney v Cannesu promovira dramo Denarne igre, prvi film po 12 letih, ki sta ga Clooney in Robertsova posnela skupaj.